Viering van vijf decennia toewijding aan het innoveren van reparatiewerkplaatsen

13 / 09 / 2022

Marketing

Het is onze verjaardag en 1972 voelt zeker niet als 50 jaar geleden, maar het is een reis geweest van constante evolutie. Wij hebben nooit tevreden achterover geleund omdat ons werk gedaan was. En hoewel wij onszelf een ‘gelukkige verjaardag’ wensen, is het een gelegenheid om na te denken over wat wij hebben bereikt, hoe wij zijn veranderd en hoe wij de toekomst vorm kunnen geven.

Terwijl voertuigen en technologie blijven veranderen, is onze missie altijd dezelfde geweest: wij werken elke dag aan het leveren van de meest innovatieve, nauwkeurige en uitgebreide technische informatie voor de automotive aftermarket.

Laten we even teruggaan in de tijd

Vijftig jaar lang zijn onze oplossingen altijd baanbrekend geweest, dus laten we eens kijken hoe de dingen zijn veranderd.

Autodata werd in 1972 opgericht in Maidenhead, Berkshire. In die tijd produceerden we gedrukte autohandleidingen voor eigenaars en liefhebbers om aan hun eigen voertuigen te werken. Deze uitgaven werden populair in de jaren 1970 en 1980, waardoor het bedrijf internationaal kon uitbreiden.  Hoewel de handleidingen voor eigenaars nog tot het begin van de jaren 1990 werden gedrukt, was de blik van Autodata al gericht op professionele reparatiebedrijven met de productie van talrijke publicaties voor werkplaatsen en garages. Zelfs de boeken evolueerden en in plaats van elk boek te concentreren op één voertuig, behandelden zij honderden voertuigen, maar voor één taak zoals het vervangen van distributieriemen.  Deze koerswijziging leidde al snel tot een internationale groei van Autodata, waarbij onze professionele technische gegevens en begeleiding in heel Europa, de Verenigde Staten en Australazië werden gebruikt.

Deel van de elektronische revolutie

Toen boeken onhandig werden, werd het tijd voor verandering en in 1991 produceerde Autodata de eerste elektronische media, technische informatie voor de werkplaats op floppy disk (wie herinnert zich die nog?). Deze werd al snel omgezet naar cd, die tot 2014 in productie bleef.  Cd’s waren een technologische doorbraak, maar in 2006 lanceerde Autodata (naast de cd’s) hun eerste online product. 

Het gebruik van internet was een revolutie omdat de voertuigtechnologie zo snel veranderde en steeds complexer werd. Als je als bedrijf geen deel uitmaakte van die verandering, was je geen lang leven beschoren.

In 2007 begon Autodata met een meer gecoördineerde aanpak buiten de basis in het VK en begon het met de uitrol van hun nieuw ontwikkelde aanpak in een aantal Europese landen.

2015 was opnieuw een belangrijke datum in de evolutie van Autodata.  Door een grote migratie zijn alle klanten die gebruikmaakten van oudere online en cd-producten overgeschakeld op onze nieuwe, uitsluitend online software, een robuuste cloudgebaseerde oplossing die gebruikmaakt van de kracht van sneller en stabieler internet. En tot op de dag van vandaag blijven wij nieuwe merken, modellen, adviezen en functies toevoegen aan Autodata, zodat de informatie die u krijgt gemakkelijk te vinden en te gebruiken is – wat zo belangrijk is als de tijd dringt.

En wat is het volgende?

Iets dat alles verandert. Wij introduceren wereldwijd toonaangevende diagnose- en trainingsvideo’s als een geïntegreerde productfunctie binnen Autodata. U krijgt niet alleen extra advies van onze experts in videoformaat, zodat u een probleem kunt diagnosticeren, maar u krijgt ook tot 350 video’s on demand om de werkplaats actueel te houden met uw opleidingsbehoeften. 

Voor Autodata is het 50 jaar van evolutie, revolutie en innovatie geweest, en daar blijft het niet bij. Er zal altijd een uitdaging zijn voor voertuigreparateurs.  Met het streven naar energieneutraliteit en de onvermijdelijke veranderingen die dat met zich meebrengt. 

Hoe de toekomst er precies uitziet is onzeker, zeker is dat deze altijd in beweging is. Maar Autodata zal blijven innoveren en veranderen. Wij hebben onze blik op de horizon gericht, maar ook op het hier en nu. Onze oplossingen zullen de meest innovatieve, nauwkeurige en uitgebreide technische informatie blijven leveren en zullen zich aanpassen aan de uitdagingen waarmee de automotive aftermarket wordt geconfronteerd, net zoals onze klanten dat doen. We hebben 50 jaar van innovatie achter de rug en we zien nog veel meer op ons afkomen.