Als u wilt, verandert u van richting. De industrie kiest voor een ommekeer.

14 / 11 / 2022

Marketing

Op het eerste gezicht lijkt het moeilijk te beweren dat een sportsedan met meer dan 600 pk en 280 km/u op enigerlei wijze representatief is voor waar de reguliere automotive industrie zich momenteel bevindt. Maar als we de superlatieven weghalen, vinden we onder de oppervlakte van de Mercedes-AMG C63 – nieuw voor 2023 – enkele van de duidelijkste indicatoren tot nu toe van de belangrijkste megatrends in de automotive sector van dit seizoen. Megatrends, die trouwens nu al een nieuwe vorm geven aan de toekomst van elke automonteur.

Om te begrijpen waarom, is het belangrijk om even een eerbetoon te brengen aan de automotive industrie zoals we die jaren hebben gekend en we spoedig achter ons laten. Nog geen tien jaar geleden vertegenwoordigde de krachtige C63 van Mercedes het hoogtepunt van de ontwikkeling van de verbrandingsmotor. Het was misschien een dure dwaasheid – voorbehouden aan enkele gelukkigen – maar het was niettemin een baken voor een diep ontwikkeld en zeer ambitieus concept dat zich richtte op het leveren van een emotionele, compromisloze, mechanische ervaring, gebaseerd op het meest dierlijke ontwerp: de V8. Als er een auto ongevoelig leek voor trendy, vooruitstrevende ideeën over eco-mindedness, ‘right-sizing’ en het lessen van de benzinedorst, stond de C63 keihard, met kop en schouders boven de rest.

Maar wat zijn de zaken nu veranderd. Er zijn maar weinig keerpunten in de automotive industrie geweest die zo ingrijpend waren als de beslissing om de iconische AMG V8 overboord te gooien ten gunste van een radicaal nieuwe viercilinder, elektrisch-turbocharged, plug-in hybride aandrijflijn in de nieuwste C63. Niet in de laatste plaats omdat het vooral bewijst dat zelfs de heiligste koeien van de industrie nu worden geslacht in het licht van een sterk veranderd automotive landschap, dat geen genade kent voor spelers die koppig weigeren om zich aan te passen.

Dus de nieuwe C63, ondanks dat het in wezen een heel duur speeltje is, maakt een zeer weldadig punt. Simpel gezegd, iedereen die nog steeds denkt dat de enorme wind van verandering die door de automotive industrie waait plotseling zal afnemen, of zelfs zal omkeren, heeft het mis. We bevinden ons in een nieuw paradigma van autotechniek, waar de oude garde van gevestigde spelers enigszins uit de pas is geraakt door de verblindend snelle komst van nieuwe concepten op het gebied van voertuigefficiëntie en -elektrificatie. De verwachtingen van de reguliere klanten – waarvan eerder werd gedacht dat ze achterbleven bij de early-adopter-marktverleggers zoals Tesla – lopen nu plotseling op kop, en de traditionele autofabrikanten moeten zowel hun producten als hun merkervaring aanpassen aan klanten die nu heel andere dingen verwachten dan een decennium of twee geleden.

Eerlijk gezegd hebben degenen onder ons in de autotechniek nog nooit zoiets meegemaakt. Ja, er zijn belangrijke technologische veranderingen geweest die de evolutie van de auto hebben bepaald. En ja, het tempo van de veranderingen in de reguliere implementatie van deze technologie is met name vanaf de jaren negentig aanzienlijk toegenomen. Tijdens de eerste van deze opeenvolgende golven van verandering konden monteurs het zich maar net veroorloven om een stap achter de voorlopers te blijven, om te beoordelen of de komst van bepaalde technologieën enige invloed had op hen en hun levensonderhoud. Brandstofinjectie, ABS, OBD II, transmissies met dubbele koppeling, de eerste hybride aandrijvingen, enz, enz. Maar in de kern van het voertuig bleven dezelfde mechanische basisconcepten redelijk hetzelfde. Onverschilligheid om je als monteur aan te passen was dus onverstandig, maar niet fataal.

Maar nu is de kern er niet meer. Nu de monumentale voertuigen zoals de V8 van de C63 verdwijnen en de echte stuwkracht van het ontwerp van de aandrijflijn die onbetwistbaar gericht is op de optimalisering van het volledige batterij-elektrische concept voor massaconsumptie en acceptatie, kunnen monteurs het zich eenvoudigweg niet veroorloven om zich over te geven aan een zelfgenoegzaam of hunkerend verlangen naar een verleden dat snel van ons wegglipt. In plaats daarvan moeten zij de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling omarmen, die onvermijdelijk ontstaan in een wereld waarin grote veranderingen worden doorgevoerd in de auto zoals wij die kennen.

Terug naar de C63 als goed voorbeeld. Kijk naar de enorme hoeveelheid buitengewone technologie die in deze auto is ingebouwd. Een elektrische supercharger die op een elektrisch systeem van 400 volt werkt. Een lithium-ionbatterij van 6,1 kWh die snel en plug-in kan worden opgeladen. Een aan de achterzijde gemonteerde 200 pk sterke elektromotor die een aparte versnellingsbak met twee snelheden aandrijft. Een regeneratief remsysteem met de capaciteit om bij hard remmen tot 100 kW elektriciteit terug te winnen. Intelligente, hybride vierwielaandrijving en elektrische AMG-vierwielbesturing.

Het is gewoon een geweldig stukje autotechnologie, allemaal geïmplementeerd omdat een bedrijf als Mercedes erkent dat het niet langer op zijn lauweren kan rusten en de zoveelste evolutie van zijn favoriete oude concept kan reproduceren. Sterker nog, als we nog verder vooruit kijken, is de kans groot dat het volgende model helemaal geen verbrandingsmotor meer zal hebben.

Elke monteur die dit artikel leest, moet zich echter niet laten intimideren door wat auto’s als deze nu bieden. Verre van. We moeten in plaats daarvan de kans met open armen ontvangen en onszelf voorbereiden om de monteurs te worden die vol vertrouwen met dergelijke technologie kunnen omgaan, wanneer deze voertuigen – het is niet te vermijden – hun weg naar onze werkplaatsen gaan vinden. Eerlijk gezegd, is het verschil nu dat het leerproces over deze technologie heel anders verloopt dan hoe monteurs de afgelopen 20 tot 30 jaar werden opgeleid met anti-blokkeerremsystemen en brandstofinjecties. De online wereld van vandaag biedt in één oogopslag zo’n enorme schat aan kennis. Het is dus niet zozeer de uitdaging om informatie te vinden, maar het vinden van de juiste informatie uit de beste en meest betrouwbare bronnen.

Online trainingsproducten, zoals de volledig gedigitaliseerde, on-demand videotraining van Autodata, zijn echt de ideale tools voor de taak die voor ons staat. Zonder impact op uw dagelijkse bezigheden kunt u uw kennis voortdurend aanvullen zodra er nieuwe en interessante technologie op de markt komt. Door elke week op het moment dat het u schikt en zonder de druk van klassikaal leren een stukje van uw training te voltooien, kan elke monteur zich blijven verdiepen in de nieuwste concepten zonder angst om uit de pas te raken. In een wereld die snel verandert, is een goede training een luxe waar u gewoon niet zonder kunt.