De evolutie van de elektrisch-hybride markt

07 / 03 / 2022

Marketing

De vraag naar elektrische en hybride auto’s wordt nog steeds bepaald door veranderende regelgeving in de wereld. Data-analisten van Autodata bespreken in dit artikel de trends in de verkoop van nieuwe auto’s en in werkplaatsen en hoe deze waarschijnlijk in de toekomst van invloed zijn op de aftermarket.

In 2021 heeft de Britse regering aangegeven dat de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s in het Verenigd Koninkrijk vanaf 2030 wordt verboden; dat is een stap vooruit ten opzichte van de oorspronkelijke toezegging van 2040. Noorwegen heeft een nog ambitieuzere doelstelling vastgesteld voor het laatste nieuwe voertuig dat op fossiele brandstoffen wordt verkocht, te weten 2025. Nu regeringen en grote OEM’s samenwerken aan elektrificatieschema’s om het voor forensen gemakkelijker te maken om elektrische voertuigen langs de weg en op hun werk op te laden, zien zowel de markt voor nieuwe voertuigen als de aftermarket hier de effecten van.

De aftermarket heeft ook veranderingen ondergaan. De online werkplaatsapplicatie van Autodata wordt wereldwijd door meer dan 85.000 werkplaatsen gebruikt. Dit geeft een waardevol inzicht in onderhoudstrends. Tussen 2019 en 2021 is het zoeken naar elektrische schema’s met 46% gestegen, terwijl het zoeken naar storingscodes met 33% is toegenomen.

Salim Arkadan, Product Manager voor Autodata, zei: “De verschuiving naar elektrificatie is zeker toegenomen. We zien dan ook een aanzienlijk grotere vraag naar data over onderwerpen die tot voor kort alleen door gespecialiseerde werkplaatsen werden opgevraagd. Nieuwe elektrische en hybride voertuigen die in 2022 worden geregistreerd, moeten vanaf 2026 worden getest. We moedigen werkplaatsen zeker aan om te kijken wat de oplossingen en vaardigheden zijn die ze in huis hebben en wat ze kunnen doen om zich voor te bereiden.”

De markt voor nieuwe elektrische en hybride auto’s

cap hpi, het zusterbedrijf van Autodata in de Solera-groep, meldde dat in september en oktober 2021 dieselauto’s als het op één na meest geregistreerde brandstoftype in het VK  door elektrische auto’s zijn ingehaald, goed voor 15,4% van de voertuigen die in oktober 2021 waren geregistreerd. Hoewel dit niet de eerste keer was dat diesel werd ingehaald, ook in april 2020 en december 2020 was dit de unieke situatie. In april 2020 vonden er door de pandemie ongebruikelijk weinig voertuigregistraties plaats, terwijl in december 2020 een reeks elektrische modellen werd geïntroduceerd, wat zorgde voor een piek in de belangstelling.

De SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders) meldde dat in 2021 27,5% van de Britse markt voor nieuwe auto’s nu op een of andere manier geëlektrificeerd is, met 191.000 nieuwe batterij-elektrische voertuigen, 115.000 plug-in hybrides en 147.246 hybride elektrische voertuigen. 

De aftermarket voor elektrische en hybride auto’s

In 2021 was de Nissan Leaf (2010-2018) de meest onderhouden elektrische auto ter wereld, gevolgd door de Renault ZOE, Tesla Model S en Tesla Model 3. Andere merken die vertegenwoordigd zijn in de top 10 zijn BMW, Volkswagen en Kia. In het jaarlijkse rapport ‘Meest onderhouden voertuig’ van Autodata staat een specificatie per land van de meest onderhouden hybride en elektrische voertuigen. U vindt het rapport hier.

Chris Wright, VP Sales Northern Europe voor Solera, zei: “De aftermarket staat voor een uitdaging door complexere hybride en elektrische voertuigen. Terwijl veel OEM’s hun dealerships blijven positioneren om onderhoud in eigen huis te brengen, zijn er steeds meer klanten die verwachten dat zij hun hybride of elektrische auto voor onderhoud kunnen wegbrengen naar onafhankelijke werkplaatsen of werkplaatsen die onderdeel zijn van een keten. Naarmate elektrische auto’s van de eerste en tweede generatie ouder worden en getest moeten worden, zullen we steeds vaker zien dat technici eigenlijk elektricien en zelfs computerwetenschapper moeten zijn die met digitale systemen en firmware problemen in auto’s vaststellen, een heel andere technologie dan in verbrandingsmotoren.

“We zorgen ervoor dat werkplaatsen de tools hebben die ze nodig hebben en voegen milde hybride, plug-in-hybride en elektrische auto’s toe aan onze online werkplaatstoepassing. Technici kunnen deze tools gebruiken om elektrische schema’s, de indeling van de motorruimte en meer op te zoeken.”

Autodata verwierf in 2019 het bedrijf AutoMate Training, dat nu als Autodata Training bekend staat. Zij bieden via hun webplatform online technische training en professionele ontwikkeling aan. Onlangs toegevoegde trainingsonderwerpen zijn onder meer regelmodule controle van voeding en aardingscircuit, testen van startrelais, klopsensoren en sleutelloze toegangssystemen, allemaal ontworpen om up-to-date training te bieden voor hybride en elektrische auto’s, naast benzine- en dieselvarianten

Jonathan Sampson, Managing Director en oprichter van Autodata Training, zei: “Dit is een kritieke tijd voor werkplaatsen om de vaardigheden van hun technici te verbeteren, zodat ze een concurrerende positie op de aftermarket behouden. In combinatie met de diagnostiek- en reparatiedata van Autodata, zijn onze online trainingen bedoeld om werkplaatsen de tools te geven die ze nodig hebben om een breder scala aan voertuigen te onderhouden en te repareren en om dure reparaties te voorkomen. Als werkplaatsen niet leren hoe ze aan hybride en elektrische auto’s moeten werken, zullen ze snel achter raken.”

Ga voor meer informatie over de werkplaatsapplicatie van Autodata of om het zelf te proberen naar www.autodata-group.com. Ga voor meer informatie over Autodata Training naar www.autodata-group.com.