Skip to main content

Cookie- og privatlivspolitik

INTRODUKTION

Autodata respekterer dit privatliv og er dedikeret til at beskytte dine persondata. Denne meddelelse om databeskyttelse vil informere dig om, hvordan vi beskytter dine persondata, når du anvender vores produkter eller services eller vores websites eller andet, og informerer dig om din ret til databeskyttelse, og hvordan du er beskyttet af lovgivningen.

1. VIGTIGE OPLYSNINGER, OG HVEM VI ER

2. DE DATA, VI INDSAMLER OM DIG

3. S√ÖDAN INDSAMLES DINE PERSONDATA

4. S√ÖDAN ANVENDER VI DINE PERSONDATA

5. OFFENTLIGG√ėRELSER AF DINE PERSONDATA

6. INTERNATIONALE OVERF√ėRSLER

7. DATASIKKERHED

8. DATALAGRING

9. DINE JURIDISKE RETTIGHEDER

10. ORDLISTE

1. VIGTIGE OPLYSNINGER, OG HVEM VI ER

FORM√ÖLET MED DENNE MEDDELELSE OM DATABESKYTTELSE

Denne meddelelse om databeskyttelse har til form√•l at informere dig om, hvordan Autodata indsamler og behandler dine persondata via din anvendelse af vores produkter og/eller services eller p√• anden vis, inklusive eventuelle persondata, du giver os via relevante websites, n√•r du tilmelder dig vores nyhedsbrev, beder om produktoplysninger, k√łber et produkt eller en service eller deltager i en konkurrence, eller nogen af dine persondata, som eventuelt overgives til os via tredjeparter.

Autodatas produkter eller services er ikke beregnet til b√łrn, og vi indsamler ikke bevidst data om b√łrn.

Det er vigtigt, at du læser denne meddelelse om databeskyttelse samt enhver anden meddelelse om databeskyttelse eller rimelig behandlingsvarsling, som vi eventuelt fremsætter ved specifikke lejligheder, når vi indsamler eller behandler dine persondata, så du er fuldt ud klar over, hvordan og hvorfor vi anvender dine data. Denne meddelelse om databeskyttelse supplerer de andre politikker og varslinger og er ikke beregnet til at tilsidesætte dem.

REGISTERANSVARLIG

Autodata Limited, en virksomhed registreret i England og Wales med virksomhedsnummer 01062717, og hvis registrerede adresse er Autodata, Capitol House, Bond Court, Leeds LS1 5EZ, UK, er registeransvarlig og ansvarlig for dine persondata (under et betegnet ‚ÄėAutodata‚Äô, ‚Äėvi‚Äô, ‚Äėos‚Äô eller ‚Äėvores‚Äô i denne meddelelse om databeskyttelse).

Vi har udpeget en person med ansvar for databeskyttelse, der er ansvarlig for at h√•ndtere sp√łrgsm√•l i relation til denne meddelelse om databeskyttelse. Hvis du har nogen sp√łrgsm√•l vedr√łrende denne meddelelse om databeskyttelse, herunder eventuelle anmodninger om h√•ndh√¶velse af dine juridiske rettigheder, s√• kontakt den ansvarlige for datasikkerhed via oplysningerne herunder.

KONTAKTOPLYSNINGER

Vores fulde oplysninger er:

Den juriske enheds fulde navn: Autodata Limited

E-mailadresse: GDPR@autodata-group.com

Postadresse: Autodata Limited, Priors Way, Unit 4-5, Maidenhead, Berks SL6 2HP

Du har n√•r som helst ret til at indgive en klage til Information Commissioner‚Äôs Office (ICO), tilsynsmyndigheden for databeskyttelse i Storbritannien (www.ico.org.uk). Men vi ville s√¶tte pris p√• at f√• en chance for at h√•ndtere dine bet√¶nkeligheder, inden du henvender dig til ICO, s√• vi vil bede dig om at kontakte os som det f√łrste.

ÆNDRINGER I MEDDELELSEN OM DATABESKYTTELSE OG DIN PLIGT TIL AT OPLYSE OS OM ÆNDRINGER
Denne meddelelse om databeskyttelse kan til enhver tid opdateres af os. Denne version blev sidst opdateret i oktober, 2019, og tidligere versioner kan udleveres ved foresp√łrgsel. Den nyeste version af meddelelsen om databeskyttelse findes p√• www.autodata-group.com.

Det er vigtigt, at de persondata, vi har om dig, er n√łjagtige og aktuelle. Hold os venligst opdateret, hvis dine persondata √¶ndrer sig i l√łbet af din relation til os.

TREDJEPARTSLINKS
Nogle af vores relevante websites kan indeholde links til tredjeparts-websites, plug-ins og applikationer. Hvis du klikker p√• disse links eller aktiverer disse forbindelser, kan dette medf√łre, at du giver tredjeparter tilladelse til at indsamle eller dele data om dig. Vi har ikke kontrol over disse tredjeparts-websites og er ikke ansvarlige for deres privatlivspolitikker. N√•r du forlader vores website, opfordrer vi dig til at l√¶se meddelelsen om databeskyttelse for hvert website, du bes√łger.

2. DE DATA, VI INDSAMLER OM DIG

Persondata, eller personoplysninger betyder alle informationer om en person, ud fra hvilke denne person kan identificeres. Det omfatter ikke data, hvor personens identitet er blevet fjernet (anonymiserede data).

Vi kan indsamle, anvende, lagre og overf√łre forskellige former for persondata om dig, som vi har grupperet som f√łlger:

Identitetsdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: navne, brugernavn eller tilsvarende identifikation, titel, f√łdselsdato, k√łn.

Kontaktdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: faktureringsadresse, leveringsadresse, e-mailadresse og telefonnumre.

√ėkonomiske data omfatter generelt, i det omfang det er relevant: oplysninger vedr√łrende bankkonto og betalingskort

Transaktionsdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: dokumentation for betaling eller detaljer vedr√łrende betaling til og fra dig samt andre detaljer vedr√łrende produkter og services, du har k√łbt af os.

Tekniske data omfatter generelt, i det omfang det er relevant: internetprotokol-adresse (IP-adresse), dine login-oplysninger, browsertype og -version, tidszoneindstilling og sted, browser-plug-in-typer og -versioner, operativsystem og platform samt anden teknologi på enheder, du anvender til at tilgå dette website.

Profildata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: dit brugernavn og password, dine k√łb, eller ordrer afgivet af dig, dine interesser, pr√¶ferencer, feedback og sp√łrgeskemabesvarelser.

Brugsdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: oplysninger om, hvordan du anvender vores website, produkter og services.

Markedsf√łrings- og kommunikationsdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: dine pr√¶ferencer i forhold til markedsf√łringsmateriale fra os og vores tredjeparter samt dine kommunikationspr√¶ferencer.

Derudover kan vi indsamle, anvende, lagre og overf√łre registreringsm√¶rker for k√łret√łjer (‚ÄėVRM‚Äô) og k√łret√łjsidentifikationsnumre (‚ÄėVIN‚Äô).
Vi indsamler, anvender og deler aggregerede data såsom statistiske eller demografiske data til ethvert formål.

Aggregerede data kan v√¶re udledt af dine persondata, men regnes ikke for persondata i juridisk forstand, da disse data hverken direkte eller indirekte afsl√łrer din identitet. Fx kan vi aggregere dine brugsdata med henblik p√• at kalkulere den procentdel af brugere, der tilg√•r en specifik funktion p√• websitet. Men, hvis vi kombinerer eller forbinder aggregerede data med dine persondata, s√• disse direkte eller indirekte kan identificere dig, behandler vi de kombinerede data som persondata, som vil blive anvendt i henhold til denne meddelelse om databeskyttelse.
Vi indsamler generelt ikke nogen s√¶rlige kategorier af persondata om dig (fx detaljer om din race eller etnicitet, religi√łs eller filosofisk overbevisning, dit sexliv, seksuel orientering, politisk overbevisning, medlemskab af fagforeninger, information om dit helbred og genetiske og biometriske data). Vi indsamler heller ikke nogen informationer om strafferetlige domme og strafbare handlinger.

I visse begr√¶nsede tilf√¶lde kan vi indsamle fotografisk id-dokumentation fra dig med henblik p√• at bekr√¶fte din identitet, og hvis vi g√łr det, vil vi bede om dit samtykke, inden vi behandler disse id-data.

HVIS DU IKKE OPLYSER PERSONDATA

I tilf√¶lde, hvor lovgivningen eller bestemmelserne i en kontrakt, vi har indg√•et med dig, tvinger os til at indsamle persondata, og du v√¶lger ikke at give os disse data, n√•r du bliver bedt om det, kan det forekomme, at vi ikke er i stand til at opfylde den kontrakt, vi har eller fors√łger at indg√• med dig (fx for at levere varer eller serviceydelser til dig). I et s√•dant tilf√¶lde kan vi v√¶re tvunget til at annullere et produkt eller en service, du modtager fra os, men vi vil varsle dig, n√•r og hvis dette sker.

3. S√ÖDAN INDSAMLES DINE DATA

Vi bruger forskellige metoder til at indsamle data fra og om dig, herunder via:
Direkte interaktioner. Du kan blandt andet oplyse os om din identitet, dine kontaktdata, √łkonomiske data, din profil samt diverse markedsf√łrings- og kommunikationsdata og VRM/VIN ved at udfylde formularer eller ved at korrespondere eller kommunikere med os via brevpost, telefon, e-mail eller p√• anden vis. Dette inkluderer persondata, som du opgiver, n√•r du:

‚Äď ans√łger om, stiller sp√łrgsm√•l vedr√łrende, eller k√łber vores produkter eller services;
‚Äď opretter en konto p√• vores website;
‚Äď abonnerer p√• vores service eller vores udgivelser;
‚Äď beder om at f√• markedsf√łringsmateriale tilsendt;
‚Äď deltager i en konkurrence, en kampagne eller en sp√łrgeskemaunders√łgelse; eller
‚Äď giver os feedback

Automatiserede teknologier eller interaktioner. N√•r du interagerer med vores relevante websites, kan vi automatisk indsamle blandt andet tekniske data, brugsdata og profildata om dit udstyr samt dine browserhandlinger og -m√łnstre. Vi kan indsamle disse persondata ved hj√¶lp af cookies, server-logs og andre lignende teknologier. Vi kan ogs√• modtage blandt andet tekniske data, brugsdata og profildata om dig, hvis du bes√łger andre websites, der anvender vores cookies. Du kan l√¶se mere i vores cookiepolitik herunder.

Tredjeparter eller offentligt tilgængelige kilder. Vi kan modtage data om dig fra forskellige tredjeparter og offentlige kilder som defineret herunder:

‚Äď tekniske data, profildata eller brugsdata fra f√łlgende parter:

(a) leverand√łrer af analytik som fx Google;
(b) reklamenetværk; og
(c) leverand√łrer af s√łgeinformationer.

‚Äď kontaktdata, √łkonomiske data og transaktionsdata fra leverand√łrer af tekniske, betalings- og leveringstjenester.
‚Äď identitets- og kontaktdata fra dataformidlere eller dataaggregatorer.
‚Äď identitets- og kontaktdata fra offentligt tilg√¶ngelige kilder.

4. S√ÖDAN ANVENDER VI DINE PERSONDATA

Vi anvender kun dine persondata i det omfang, dette er tilladt ved lov. Normalt vil vi anvende dine persondata i f√łlgende tilf√¶lde:

Hvor vi har brug dem til at opfylde den kontrakt, vi er ved at indgå eller har indgået med dig.
Hvor det er n√łdvendigt i forbindelse med vores (eller en tredjeparts) legitime interesser, og hvor dine interesser og grundl√¶ggende rettigheder ikke tilsides√¶tter disse interesser.
Hvor vi har brug for at overholde en juridisk eller lovbestemt forpligtelse.

Generelt anvender vi ikke samtykke som juridisk grundlag for behandling af dine persondata, undtagen hvis vi sender dig direkte markedsf√łringskommunikation fra tredjeparter via e-mail eller sms. Du har ret til at tr√¶kke dit samtykke til markedsf√łring tilbage n√•r som helst ved at kontakte os.

FORM√ÖL, TIL HVILKE VI ANVENDER DINE DATA

Herunder har vi i tabelformat defineret en beskrivelse af alle de m√•der, hvorp√• vi planl√¶gger at anvende dine persondata og VRM/VIN, og p√• hvilke af de juridiske grundlag vi g√łr dette. Vi har ogs√• anf√łrt, hvad vores legitime interesser er, hvor dette er relevant.

Bem√¶rk, at vi kan h√•ndtere dine persondata af mere end √©n lovlig grund, afh√¶ngigt af det specifikke form√•l med anvendelsen af dine data. Kontakt os, hvis du har brug for yderligere oplysninger om de specifikke juridiske grundlag for behandlingen af dine persondata, hvor der er defineret mere end √©n grund i tabellen herunder.

Formål/aktivitetDatatyperLovligt grundlag for behandling inklusive grundlag for lovlig interesse
For at registrere dig som ny kunde(a) Identitet
(b) Kontakt
Opfyldelse af en kontrakt med dig
At behandle og levere din ordre og/eller levere services til dig, herunder: (a) Håndtere betalinger, gebyrer og afgifter (b) Opkræve og indhente penge, vi har til gode(a) Identitet
(b) Kontakt
(c) √ėkonomisk
(d) Transaktion
(e) Markedsf√łring og kommunikation
(a) Opfyldelse af en kontrakt med dig (b) N√łdvendigt for vores legitime interesser (for at inddrage skyldig g√¶ld til os)
For at h√•ndtere vores forhold til dig, hvilket inkluderer: (a) At informere dig om √¶ndringer i vores vilk√•r eller privatlivspolitik (b) At bede dig om en anmeldelse eller gennemf√łre en sp√łrgeskemaunders√łgelse(a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Profil
(d) Markedsf√łring og kommunikation
(a) Performance of a contract with you (b) Necessary to comply with a legal obligation (c) Necessary for our legitimate interests (to keep our records updated and to study how customers use our products/services)(a) Opfyldelse af en kontrakt med dig (b) N√łdvendigt for at overholde en juridisk forpligtelse (c) N√łdvendigt i forhold til vores legitime interesser (for at holde vores optegnelser opdateret og for at studere, hvordan kunderne anvender vores produkter/services)
For at g√łre dig i stand til at deltage i en konkurrence eller gennemf√łre en sp√łrgeskemaunders√łgelse(a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Profil
(d) Brug
(e) Markedsf√łring og kommunikation
(a) Opfyldelse af en kontrakt med dig (b) N√łdvendigt i forhold til vores legitime interesser (for at studere, hvordan vores kunder anvender vores produkter/services, for at udvikle dem og udbygge vores virksomhed)
For at administrere og beskytte vores virksomhed og relevante websites (herunder fejlfinding, dataanalyse, testning, systemvedligeholdelse, support, rapportering og hosting af data)(a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Teknisk
(a) N√łdvendigt i forhold til vores legitime interesser (for at drive vores virksomhed, levere administration og it-services, netv√¶rkssikkerhed, for at forebygge svig og i forbindelse med en omorganisering af virksomheden eller omstrukturering af gruppen) (b) N√łdvendigt for at overholde en juridisk forpligtelse
For at levere relevant website-indhold og relevante annoncer til dig og måle eller forstå effektiviteten af den annoncering, vi viser dig(a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Profil
(d) Brug
(e) Markedsf√łring og kommunikation
(f) Teknisk
N√łdvendigt i forhold til vores legitime interesser (for at studere, hvordan vores kunder anvender vores produkter/services, for at udvikle dem, for at udbygge vores virksomhed og i forhold til vores markedsf√łringsstrategi)
For at anvende dataanalytik til at forbedre vores website, produkter/services, markedsf√łring, kundeforhold og kundeoplevelser(a) Teknisk
(b) Brug
N√łdvendigt for vores legitime interesser (for at definere kundetyper for vores produkter og services, for at holde vores website opdateret og relevant, for at udvikle vores virksomhed og i forhold til vores markedsf√łringsstrategi)
For at komme med forslag og anbefalinger til dig om varer eller services, der kunne have din interesse(a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Teknisk
(d) Brug
(e) Profil
N√łdvendigt for vores legitime interesser (for at udvikle vores produkter/services og udbygge vores virksomhed)
For at forebygge og assistere offentlige myndigheder (s√•som politiet) med at forebygge og afsl√łre svig eller kriminalitet og med at levere services til forebyggelse af svig(a) Identitet
(b) Kontakt
(c) √ėkonomisk
(d) Transaktion
(e) Teknisk
(f) Profil
(g) Brug
(h) VRM, VIN
N√łdvendigt for vores legitime interesser og tredjeparters/offentlige myndigheders legitime interesser (for at forebygge og afsl√łre svig eller kriminalitet og for at beskytte uskyldige parter imod at blive offer for svig eller kriminalitet)

KAMPAGNETILBUD FRA OS

Vi kan anvende dine identitetsdata, kontaktdata, tekniske data, brugsdata og profildata til at f√• et overblik over, hvad vi tror, du gerne vil have eller har brug for, eller hvad der kan have din interesse. Det er s√•dan, vi beslutter, hvilke produkter, services og tilbud der kan v√¶re relevante for dig (vi kalder dette markedsf√łring).

Du vil modtage markedsf√łringskommunikation fra os, hvis du har bedt om information fra os eller har k√łbt varer eller services fra os, eller hvis du har givet os dine oplysninger i forbindelse med, at du har deltaget i en konkurrence eller tilmeldt dig en kampagne, og du ikke i hvert af disse tilf√¶lde har frabedt dig at modtage denne kommunikation.

TREDJEPARTSMARKEDSF√ėRING

Vi vil indhente dit udtrykkelige samtykke hertil, inden vi deler dine persondata med nogen virksomhed uden for Autodatas gruppe af virksomheder til markedsf√łringsform√•l.

FRAVALG

Du kan til enhver tid bede os eller tredjeparter om at holde op med at sende dig markedsf√łringsbeskeder ved at f√łlge linkene til fravalg i alle de markedsf√łringsbeskeder, du modtager, eller ved at kontakte os.
I de tilf√¶lde, hvor du frav√¶lger at modtage disse markedsf√łringsbeskeder, vil dette ikke p√•virke vores behandling af dine persondata med andre ikke-markedsf√łringsrelaterede form√•l s√•som at levere et produkt/en service til dig, garantiregistrering, produkt-/serviceoplevelse, kundeservice eller -support, eller andre transaktioner mv.

COOKIES

Vores websites anvender cookies til at muligg√łre visse funktioner og til brugeranalytik. N√•r du anvender vores site, accepterer du, at vi kan placere disse cookies p√• din enhed.

De fleste websites anvender cookies, og browsere er typisk sat op til at acceptere cookies, som minimum i en enkelt browsersessions udstr√¶kning. Hvis du √łnsker at √¶ndre dine cookie-pr√¶ferencer, kan du g√łre dette via dine browserindstillinger. Din browsers ‚Äėhj√¶lp‚Äô-funktion kan hj√¶lpe dig med dette.

Vi har altid anvendt cookies p√• dette website, og som en del af en √¶ndring i lovgivningen kr√¶ves det nu, at alle websites leverer yderligere oplysninger om, hvad cookies er, hvordan de anvendes, og hvilke fordele de giver. Disse √¶ndringer vil ikke p√•virke den m√•de, du i √łjeblikket anvender vores website p√•.

Når vi inkluderer links til andre websites, beder vi dig være opmærksom på, at de har deres egne privatlivs- og cookie-politikker, der regulerer brugen af alle de oplysninger, du indsender. Vi anbefaler, at du læser deres politikker, da vi ikke er ansvarlige eller erstatningsansvarlige for deres privatlivspraksis.

HVAD ER COOKIES?

Cookies hjælper ganske enkelt websites med at skelne individuelle browsere fra hinanden. Cookies er små stykker data, der lagres for et website af din browser. Hver gang den loader en side, sender din browser de cookies tilbage til siden, som siden tidligere har efterladt. Dette giver et website mulighed for at forbinde dine interaktioner.

Cookies kan ikke deles imellem websites, og hvert site kan kun læse og opdatere de cookies, det selv
placerer. Men n√•r du bes√łger et enkelt website, kan din browser oprette forbindelse til andre, og hver af disse kan anbringe deres egne cookies. Du kan l√¶se mere om de anvendte cookies, n√•r du bes√łger vores websites.

En cookie kan ikke give nogen adgang til din computer og betyder ikke, at vi indsamler nye oplysninger om dig. Hvis du √łnsker flere oplysninger om cookies, kan du l√¶se mere p√• allaboutcookies.org.

Visse tredjeparter, som vi samarbejder med og linker til via dette website, har deres egen cookie-politik og kan bede dig om at indstille dine cookie-præferencer hos dem.

HVILKE COOKIES ANVENDER VI?

De cookietyper, vi anvender, er inddelt i fire kategorier:

Funktionelle cookies: Disse cookies lader dig bev√¶ge dig rundt p√• vores websites og anvende alle deres muligheder. Uden dem vil websitet ikke fungere, som det er tilsigtet.

Analysecookies og performance-cookies: Disse hj√¶lper os med at forbedre den m√•de, vores website fungerer p√•, og forbedre ydelsen. De fort√¶ller os, hvordan hver side anvendes, hvilke sider der vises mest, og om der rapporteres nogen fejl.

Tilpasningscookies: Disse cookies husker grundl√¶ggende oplysninger, som du har indtastet p√• sitet, s√• det hele er klar til dig, n√¶ste gang du bes√łger vores website. Vi gemmer ikke personoplysninger i cookies.
M√•lrettede cookies: Disse cookies hj√¶lper med at sikre, at de annoncer, du ser i din browser, er relevante og nyttige for dig, idet den anbragte cookie har registreret, hvad du leder efter.

N√•r du bes√łger vores sites, kan de f√łlgende dom√¶ner anbringe cookies, der kan spore effekten af vores betalte annoncer og annoncer p√• sociale medier. Du kan l√¶se mere om deres politikker ved at klikke p√• deres navne:

.facebook.com ‚Äď Facebook
.twitter.com (og t.co) ‚Äď Twitter
.bing.com ‚Äď Bing
doubleclick.net, google.com, google.co.uk. googleapis.com, googleleadservices.com ‚Äď Google
Vi anvender v√¶rkt√łjer fra f√łlgende partnere til analytik og ydeevne:
Google Analytics ‚Äď l√¶s mere her
HotJar ‚Äď l√¶s mere her

M√ÖLRETTEDE COOKIES

Som en del af vores markedsf√łring samarbejder vi med reklamenetv√¶rk, der anvender cookies til at sikre, at du ikke f√•r vist bestemte annoncer for mange gange, og for at indsamle oplysninger om den type websites, du bes√łger, s√• de kan vise dig annoncer, der er relevante for dine specifikke interesser. Du kan anvende det f√łlgende website til at kontrollere dine pr√¶ferencer for online-annoncering: http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.

ÆNDRING AF FORMÅL

Vi anvender kun dine persondata til de form√•l, hvortil de er indsamlet, medmindre vi med rimelighed anser det for n√łdvendigt at anvende dem til et andet form√•l, og dette form√•l er kompatibelt med det oprindelige form√•l. Hvis du √łnsker en forklaring p√•, hvordan behandlingen med det nye form√•l er kompatibel med det oprindelige form√•l, beder vi dig kontakte os.

Hvis vi har brug for at anvende dine persondata til et urelateret formål, vil vi varsle dig og forklare det juridiske grundlag for denne behandling.

Bemærk venligst, at vi kan behandle dine persondata uden dit vidende eller samtykke i henhold til ovenstående regler, hvor dette er påkrævet eller tilladt ved lov.

5. OFFENTLIGG√ėRELSER AF DINE PERSONDATA

Vi kan v√¶re n√łdt til at dele dine persondata med de parter, der er defineret herunder med de form√•l, der er defineret i tabellen i paragraf 4 herover.

Interne tredjeparter som defineret i ordlisten
Eksterne tredjeparter som defineret i ordlisten
Tredjeparter, som vi kan v√¶lge at s√¶lge, overf√łre dele af vores virksomhed eller vores aktiver til eller fusionere dele af vores virksomhed eller vores aktiver med. Alternativt kan vi fors√łge at overtage andre virksomheder eller fusionere med dem. Hvis der sker en √¶ndring i vores virksomhed, kan de nye ejere anvende dine persondata p√• samme m√•de som defineret i denne meddelelse om databeskyttelse.

Vi kræver, at alle tredjeparter respekterer sikkerheden af dine persondata, og at de behandler disse persondata i henhold til lovgivningen. Vi tillader ikke, at vores tredjepartsserviceudbydere anvender dine persondata til deres egne formål, og tillader dem kun at behandle dine persondata med specifikke formål og i overensstemmelse med vores anvisninger.

6. INTERNATIONALE OVERF√ėRSLER

Vi overf√łrer ikke dine persondata uden for Det Europ√¶iske √ėkonomiske Samarbejdsomr√•de (E√ėS).

7. DATASIKKERHED

Vi har etableret relevante sikkerhedstiltag med henblik p√• at forhindre, at dine persondata bortkommer ved et uheld, anvendes eller tilg√•s p√• uautoriseret vis, √¶ndres eller offentligg√łres. Derudover begr√¶nser vi adgangen til dine persondata for de medarbejdere, agenter, ordregivere og andre tredjeparter til et n√łdvendigt minimum. De behandler kun dine persondata efter vores anvisninger, og de er underlagt tavshedspligt.

Vi har etableret procedurer til håndtering af enhver mistanke om brud på persondatasikkerheden og vil varsle dig og enhver relevant tilsynsmyndighed om et brud, hvor vi er juridisk forpligtede hertil.

8. DATALAGRING

HVOR LÆNGE VIL I ANVENDE MINE PERSONDATA?

Vi vil kun opbevare dine persondata s√• l√¶nge, det er n√łdvendigt for at opfylde de form√•l, vi har indsamlet dem til, herunder med henblik p√• at opfylde alle eventuelle juridiske krav eller krav til regnskab eller rapportering.

For at fastsl√• den passende periode for opbevaring af persondata tager vi hensyn til m√¶ngden, beskaffenheden og f√łlsomheden af disse persondata, den potentielle risiko for skadevoldelse som f√łlge af uautoriseret brug eller offentligg√łrelse af dine persondata, de form√•l med hvilke vi behandler dine persondata, og hvorvidt vi kan opfylde disse form√•l p√• anden vis, samt de relevante juridiske krav.

Yderligere oplysninger om opbevaringsperioder for forskellige aspekter af dine persondata er tilgængelige i vores datalagringspolitik, som du kan rekvirere fra os ved at kontakte os

Mere specifikt og uden at begr√¶nse den generelle beskaffenhed af ovenst√•ende kr√¶ver loven, at vi opbevarer basale oplysninger om vores kunder (herunder kontraktdata, identitetsdata, √łkonomiske data og transaktionsdata) i 7 √•r efter, at kundeforholdet oph√łrer, af skattem√¶ssige, revisionsm√¶ssige og registreringsm√¶ssige √•rsager.
I visse relevante tilfælde kan du bede os om at slette dine data: Se Anmode om sletning herunder.

I visse tilf√¶lde kan vi anonymisere dine persondata (s√• de ikke l√¶ngere f√łrer tilbage til dig) til forskningsm√¶ssige, analytiske eller statistiske form√•l, og i s√• tilf√¶lde vil vi anvende disse oplysninger p√• ubestemt tid uden at varsle dig yderligere herom.

9. DINE JURIDISKE RETTIGHEDER
Under visse omstændigheder har du rettigheder i henhold til databeskyttelseslovgivningen, hvad angår dine persondata. I ordlisten herunder finder du en mere detaljeret forklaring på disse rettigheder:

Anmode om adgang til dine persondata;
Anmode om at få rettet dine persondata;
Anmode om sletning af dine persondata;
Protestere mod behandlingen af dine persondata;
Anmode om begrænsning af behandlingen af dine persondata;
Anmode om overf√łrsel af dine persondata;
Retten til at trække dit samtykke tilbage.

Hvis du √łnsker at h√•ndh√¶ve nogen af de rettigheder, der er specificeret herover, beder vi dig kontakte os via de kontaktoplysninger, der er anf√łrt herover.

NORMALT OPKRÆVES DER INGEN GEBYRER

Du vil ikke blive opkr√¶vet et gebyr for at f√• adgang til dine persondata (eller for at h√•ndh√¶ve nogen af de andre rettigheder). Men vi kan opkr√¶ve et rimeligt gebyr fra dig, hvis din foresp√łrgsel √•benlyst er ubegrundet, repetitiv, eller overdrevet. Alternativt kan vi n√¶gte at efterkomme din foresp√łrgsel i s√•danne tilf√¶lde.

HVAD VI KAN HAVE BRUG FOR FRA DIG

Vi kan have brug for at bede om specifikke oplysninger fra dig til at hj√¶lpe os med at bekr√¶fte din identitet og sikre din ret til at f√• adgang til dine persondata (eller til at ud√łve enhver af dine andre rettigheder). Dette er et sikkerhedstiltag for at sikre, at persondata ikke offentligg√łres til nogen person, som ikke har ret til at modtage dem. Vi kan ogs√• kontakte dig for at bede om yderligere oplysninger i relation til din henvendelse med henblik p√• at fremskynde vores respons.

TIDSFRIST FOR RESPONS

Vi fors√łger at besvare alle legitime foresp√łrgsler inden for √©n m√•ned. I nogle tilf√¶lde kan det tage os l√¶ngere end en m√•ned, hvis din foresp√łrgsel er s√¶rligt kompleks, eller du har indsendt flere foresp√łrgsler. I s√• tilf√¶lde vil vi give dig besked herom og holde dig opdateret.

10. ORDLISTE

LOVLIGT GRUNDLAG

Legitime interesser betyder de interesser, vores virksomhed har i at drive og lede vores virksomhed og i at have mulighed for at give dig og markedet den bedste service/det bedste produkt og den bedste og mest sikre oplevelse. Vi s√łrger for at tage hensyn til og balancere alle potentielle p√•virkninger af dig (b√•de positive og negative) og dine rettigheder, inden vi behandler dine persondata i henhold til vores legitime interesser. Vi anvender ikke dine persondata til aktiviteter, hvor vores interesser tilsides√¶ttes af den p√•virkning, de har p√• dig (medmindre vi har dit samtykke, eller dette er p√•kr√¶vet eller tilladt ved lov). Du kan l√¶se mere om, hvordan vi vurderer vores legitime interesser i forhold til en eventuel p√•virkning af dig i forhold til specifikke aktiviteter, ved at kontakte os.

Kontraktopfyldelse betyder behandling af dine data, hvor dette er n√łdvendigt for opfyldelsen af en kontrakt, som du er en del af, eller for at foretage handlinger p√• din foresp√łrgsel, inden en s√•dan kontrakt indg√•s.
Overholdelse af en juridisk eller lovm√¶ssig forpligtelse betyder h√•ndtering af dine persondata, hvor dette er n√łdvendigt for at overholde en juridisk eller lovm√¶ssig forpligtelse, som vi er underlagt.

TREDJEPARTER

Interne tredjeparter

Andre virksomheder i Autodata Group, der fungerer enten som f√¶lles registeransvarlige eller databehandlere, og som er baseret i E√ėS og leverer it- og systemadministrationsservices og tager sig af informationsrapportering.

Eksterne tredjeparter

Serviceudbydere, der fungerer som databehandlere baseret i E√ėS, som leverer it- og systemadministrationsservices.

Professionelle r√•dgivere, der fungerer som databehandlere eller f√¶lles registeransvarlige, herunder advokater, bankfolk, revisorer og forsikringsselskaber baseret i E√ėS, som leverer konsulentbistand, driver bankvirksomhed, juridisk assistance, forsikringer og regnskabsservices.
HM Revenue & Customs (skatte- og toldmyndighederne i Storbritannien), tilsynsmyndigheder og andre myndigheder, der fungerer som databehandlere eller f√¶lles registeransvarlige, baseret i Storbritannien, som kr√¶ver rapportering af databehandlings-, √łkonomiske eller transaktionsaktiviteter under visse omst√¶ndigheder.

Offentlige myndigheder s√•som politiet, der fungerer som f√¶lles registeransvarlige, baseret i Storbritannien, som kr√¶ver persondata under visse omst√¶ndigheder for at forebygge eller afsl√łre kriminalitet eller svig.

DINE JURIDISKE RETTIGHEDER

Du har ret til:

At anmode om adgang til dine persondata (ogs√• kaldet den ‚Äėregistreredes anmodning om adgang‚Äô). Dette giver dig ret til at modtage en kopi af de persondata, vi har om dig, og at tjekke, at vi behandler dem p√• lovlig vis.

At anmode om rettelser af de persondata, vi har om dig. Dette giver dig ret til at f√• alle eventuelle mangelfulde eller ufuldst√¶ndige data, vi har om dig, rettet ‚Äď dog kan vi have brug for at bekr√¶fte rigtigheden af de nye data, du leverer til os.

At anmode om sletning af dine persondata. Dette giver dig ret til at bede os om at slette eller fjerne persondata, hvor der ikke er nogen god grund til, at vi fortsat behandler dem. Du har ogs√• ret til at bede os om at slette eller fjerne dine persondata, hvor du med succes har ud√łvet din ret til at protestere imod behandlingen (se herunder), hvor vi evt. har behandlet dine oplysninger i strid med lovgivningen, eller hvor vi er tvunget til at slette dine persondata for at overholde lokal lovgivning. Bem√¶rk dog, at vi ikke altid vil v√¶re i stand til at im√łdekomme din anmodning om at slette dine data af specifikke juridiske √•rsager, som vi vil varsle dig om, hvis dette er relevant, p√• tidspunktet for din foresp√łrgsel.

At protestere imod behandlingen af dine persondata, hvor vi baserer vores behandling p√• en legitim interesse (eller en tredjeparts legitime interesser), og der er noget ved din specifikke situation, der g√łr, at du √łnsker at protestere imod behandlingen af denne √•rsag, fordi du f√łler, det p√•virker dine grundl√¶ggende rettigheder og privilegier. Du har ogs√• ret til at protestere, hvor vi behandler dine persondata med henblik p√• direkte markedsf√łring. I visse tilf√¶lde kan vi bevise, at vi har tungtvejende √•rsager til at behandle dine oplysninger, der tilsides√¶tter dine rettigheder og privilegier.

At anmode om begr√¶nsning af behandlingen af dine persondata. Dette giver dig ret til at bede os om at standse behandlingen af dine persondata i de f√łlgende scenarier: (a) Hvis du √łnsker, at vi skal verificere n√łjagtigheden af disse data; (b) hvor vores anvendelse af dataene er i strid med lovgivningen, men du ikke √łnsker, at vi skal slette dem; (c) hvor du har brug for, at vi beholder dine data, selvom vi ikke l√¶ngere har brug for dem, fordi du har brug for dem til at etablere, ud√łve eller forsvare retskrav; eller (d) du har protesteret mod vores anvendelse af dine data, men vi har brug for at bekr√¶fte, om vi har et altoverskyggende legitimt grundlag for at anvende dem.

At anmode om overf√łrsel af dine persondata til dig eller en tredjepart. Vi vil levere dine persondata til dig eller en tredjepart efter dit valg i et struktureret, almindeligt maskinl√¶sbart format. Bem√¶rk, at denne ret kun g√¶lder for automatiserede informationer, som du oprindeligt har givet os dit samtykke til at anvende, eller hvor vi har anvendt informationerne til at opfylde en kontrakt med dig.

At tr√¶kke dit samtykke tilbage n√•r som helst, hvor dit samtykke danner grundlag for, at vi kan behandle dine persondata. Dette vil dog ikke p√•virke lovligheden af nogen behandling, der er udf√łrt, inden du tr√¶kker dit samtykke tilbage. Hvis du tr√¶kker dit samtykke tilbage, vil vi muligvis ikke v√¶re i stand til at levere visse produkter eller services til dig. Vi vil varsle dig herom, hvis dette er tilf√¶ldet, n√•r du tr√¶kker dit samtykke tilbage.