Cookie- og privatlivspolitik

INTRODUKTION

Autodata respekterer dit privatliv og er dedikeret til at beskytte dine persondata. Denne meddelelse om databeskyttelse vil informere dig om, hvordan vi beskytter dine persondata, når du anvender vores produkter eller services eller vores websites eller andet, og informerer dig om din ret til databeskyttelse, og hvordan du er beskyttet af lovgivningen.

1. VIGTIGE OPLYSNINGER, OG HVEM VI ER

2. DE DATA, VI INDSAMLER OM DIG

3. SÅDAN INDSAMLES DINE PERSONDATA

4. SÅDAN ANVENDER VI DINE PERSONDATA

5. OFFENTLIGGØRELSER AF DINE PERSONDATA

6. INTERNATIONALE OVERFØRSLER

7. DATASIKKERHED

8. DATALAGRING

9. DINE JURIDISKE RETTIGHEDER

10. ORDLISTE

 

1. VIGTIGE OPLYSNINGER, OG HVEM VI ER

FORMÅLET MED DENNE MEDDELELSE OM DATABESKYTTELSE

Denne meddelelse om databeskyttelse har til formål at informere dig om, hvordan Autodata indsamler og behandler dine persondata via din anvendelse af vores produkter og/eller services eller på anden vis, inklusive eventuelle persondata, du giver os via relevante websites, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, beder om produktoplysninger, køber et produkt eller en service eller deltager i en konkurrence, eller nogen af dine persondata, som eventuelt overgives til os via tredjeparter.

Autodatas produkter eller services er ikke beregnet til børn, og vi indsamler ikke bevidst data om børn.

Det er vigtigt, at du læser denne meddelelse om databeskyttelse samt enhver anden meddelelse om databeskyttelse eller rimelig behandlingsvarsling, som vi eventuelt fremsætter ved specifikke lejligheder, når vi indsamler eller behandler dine persondata, så du er fuldt ud klar over, hvordan og hvorfor vi anvender dine data. Denne meddelelse om databeskyttelse supplerer de andre politikker og varslinger og er ikke beregnet til at tilsidesætte dem.

REGISTERANSVARLIG

Autodata Limited, en virksomhed registreret i England og Wales med virksomhedsnummer 01062717, og hvis registrerede adresse er Autodata, Solera House, Western Road, Bracknell, Berkshire, RG12 1RW, UK, er registeransvarlig og ansvarlig for dine persondata (under et betegnet ‘Autodata’, ‘vi’, ‘os’ eller ‘vores’ i denne meddelelse om databeskyttelse).

Vi har udpeget en person med ansvar for databeskyttelse, der er ansvarlig for at håndtere spørgsmål i relation til denne meddelelse om databeskyttelse. Hvis du har nogen spørgsmål vedrørende denne meddelelse om databeskyttelse, herunder eventuelle anmodninger om håndhævelse af dine juridiske rettigheder, så kontakt den ansvarlige for datasikkerhed via oplysningerne herunder.

KONTAKTOPLYSNINGER

Vores fulde oplysninger er:

Den juriske enheds fulde navn: Autodata Limited

E-mailadresse: GDPR@autodata-group.com

Postadresse: Autodata Limited, Priors Way, Unit 4-5, Maidenhead, Berks SL6 2HP

Du har når som helst ret til at indgive en klage til Information Commissioner’s Office (ICO), tilsynsmyndigheden for databeskyttelse i Storbritannien (www.ico.org.uk). Men vi ville sætte pris på at få en chance for at håndtere dine betænkeligheder, inden du henvender dig til ICO, så vi vil bede dig om at kontakte os som det første.

ÆNDRINGER I MEDDELELSEN OM DATABESKYTTELSE OG DIN PLIGT TIL AT OPLYSE OS OM ÆNDRINGER
Denne meddelelse om databeskyttelse kan til enhver tid opdateres af os. Denne version blev sidst opdateret i oktober, 2019, og tidligere versioner kan udleveres ved forespørgsel. Den nyeste version af meddelelsen om databeskyttelse findes på www.autodata-group.com.

Det er vigtigt, at de persondata, vi har om dig, er nøjagtige og aktuelle. Hold os venligst opdateret, hvis dine persondata ændrer sig i løbet af din relation til os.

TREDJEPARTSLINKS
Nogle af vores relevante websites kan indeholde links til tredjeparts-websites, plug-ins og applikationer. Hvis du klikker på disse links eller aktiverer disse forbindelser, kan dette medføre, at du giver tredjeparter tilladelse til at indsamle eller dele data om dig. Vi har ikke kontrol over disse tredjeparts-websites og er ikke ansvarlige for deres privatlivspolitikker. Når du forlader vores website, opfordrer vi dig til at læse meddelelsen om databeskyttelse for hvert website, du besøger.

2. DE DATA, VI INDSAMLER OM DIG

Persondata, eller personoplysninger betyder alle informationer om en person, ud fra hvilke denne person kan identificeres. Det omfatter ikke data, hvor personens identitet er blevet fjernet (anonymiserede data).

Vi kan indsamle, anvende, lagre og overføre forskellige former for persondata om dig, som vi har grupperet som følger:

Identitetsdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: navne, brugernavn eller tilsvarende identifikation, titel, fødselsdato, køn.

Kontaktdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: faktureringsadresse, leveringsadresse, e-mailadresse og telefonnumre.

Økonomiske data omfatter generelt, i det omfang det er relevant: oplysninger vedrørende bankkonto og betalingskort

Transaktionsdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: dokumentation for betaling eller detaljer vedrørende betaling til og fra dig samt andre detaljer vedrørende produkter og services, du har købt af os.

Tekniske data omfatter generelt, i det omfang det er relevant: internetprotokol-adresse (IP-adresse), dine login-oplysninger, browsertype og -version, tidszoneindstilling og sted, browser-plug-in-typer og -versioner, operativsystem og platform samt anden teknologi på enheder, du anvender til at tilgå dette website.

Profildata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: dit brugernavn og password, dine køb, eller ordrer afgivet af dig, dine interesser, præferencer, feedback og spørgeskemabesvarelser.

Brugsdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: oplysninger om, hvordan du anvender vores website, produkter og services.

Markedsførings- og kommunikationsdata omfatter generelt, i det omfang det er relevant: dine præferencer i forhold til markedsføringsmateriale fra os og vores tredjeparter samt dine kommunikationspræferencer.

Derudover kan vi indsamle, anvende, lagre og overføre registreringsmærker for køretøjer (‘VRM’) og køretøjsidentifikationsnumre (‘VIN’).
Vi indsamler, anvender og deler aggregerede data såsom statistiske eller demografiske data til ethvert formål.

Aggregerede data kan være udledt af dine persondata, men regnes ikke for persondata i juridisk forstand, da disse data hverken direkte eller indirekte afslører din identitet. Fx kan vi aggregere dine brugsdata med henblik på at kalkulere den procentdel af brugere, der tilgår en specifik funktion på websitet. Men, hvis vi kombinerer eller forbinder aggregerede data med dine persondata, så disse direkte eller indirekte kan identificere dig, behandler vi de kombinerede data som persondata, som vil blive anvendt i henhold til denne meddelelse om databeskyttelse.
Vi indsamler generelt ikke nogen særlige kategorier af persondata om dig (fx detaljer om din race eller etnicitet, religiøs eller filosofisk overbevisning, dit sexliv, seksuel orientering, politisk overbevisning, medlemskab af fagforeninger, information om dit helbred og genetiske og biometriske data). Vi indsamler heller ikke nogen informationer om strafferetlige domme og strafbare handlinger.

I visse begrænsede tilfælde kan vi indsamle fotografisk id-dokumentation fra dig med henblik på at bekræfte din identitet, og hvis vi gør det, vil vi bede om dit samtykke, inden vi behandler disse id-data.

HVIS DU IKKE OPLYSER PERSONDATA

I tilfælde, hvor lovgivningen eller bestemmelserne i en kontrakt, vi har indgået med dig, tvinger os til at indsamle persondata, og du vælger ikke at give os disse data, når du bliver bedt om det, kan det forekomme, at vi ikke er i stand til at opfylde den kontrakt, vi har eller forsøger at indgå med dig (fx for at levere varer eller serviceydelser til dig). I et sådant tilfælde kan vi være tvunget til at annullere et produkt eller en service, du modtager fra os, men vi vil varsle dig, når og hvis dette sker.

 

3. SÅDAN INDSAMLES DINE DATA

Vi bruger forskellige metoder til at indsamle data fra og om dig, herunder via:
Direkte interaktioner. Du kan blandt andet oplyse os om din identitet, dine kontaktdata, økonomiske data, din profil samt diverse markedsførings- og kommunikationsdata og VRM/VIN ved at udfylde formularer eller ved at korrespondere eller kommunikere med os via brevpost, telefon, e-mail eller på anden vis. Dette inkluderer persondata, som du opgiver, når du:

– ansøger om, stiller spørgsmål vedrørende, eller køber vores produkter eller services;
– opretter en konto på vores website;
– abonnerer på vores service eller vores udgivelser;
– beder om at få markedsføringsmateriale tilsendt;
– deltager i en konkurrence, en kampagne eller en spørgeskemaundersøgelse; eller
– giver os feedback

Automatiserede teknologier eller interaktioner. Når du interagerer med vores relevante websites, kan vi automatisk indsamle blandt andet tekniske data, brugsdata og profildata om dit udstyr samt dine browserhandlinger og -mønstre. Vi kan indsamle disse persondata ved hjælp af cookies, server-logs og andre lignende teknologier. Vi kan også modtage blandt andet tekniske data, brugsdata og profildata om dig, hvis du besøger andre websites, der anvender vores cookies. Du kan læse mere i vores cookiepolitik herunder.

Tredjeparter eller offentligt tilgængelige kilder. Vi kan modtage data om dig fra forskellige tredjeparter og offentlige kilder som defineret herunder:

– tekniske data, profildata eller brugsdata fra følgende parter:

(a) leverandører af analytik som fx Google;
(b) reklamenetværk; og
(c) leverandører af søgeinformationer.

– kontaktdata, økonomiske data og transaktionsdata fra leverandører af tekniske, betalings- og leveringstjenester.
– identitets- og kontaktdata fra dataformidlere eller dataaggregatorer.
– identitets- og kontaktdata fra offentligt tilgængelige kilder.

4. SÅDAN ANVENDER VI DINE PERSONDATA

Vi anvender kun dine persondata i det omfang, dette er tilladt ved lov. Normalt vil vi anvende dine persondata i følgende tilfælde:

Hvor vi har brug dem til at opfylde den kontrakt, vi er ved at indgå eller har indgået med dig.
Hvor det er nødvendigt i forbindelse med vores (eller en tredjeparts) legitime interesser, og hvor dine interesser og grundlæggende rettigheder ikke tilsidesætter disse interesser.
Hvor vi har brug for at overholde en juridisk eller lovbestemt forpligtelse.

Generelt anvender vi ikke samtykke som juridisk grundlag for behandling af dine persondata, undtagen hvis vi sender dig direkte markedsføringskommunikation fra tredjeparter via e-mail eller sms. Du har ret til at trække dit samtykke til markedsføring tilbage når som helst ved at kontakte os.

FORMÅL, TIL HVILKE VI ANVENDER DINE DATA

Herunder har vi i tabelformat defineret en beskrivelse af alle de måder, hvorpå vi planlægger at anvende dine persondata og VRM/VIN, og på hvilke af de juridiske grundlag vi gør dette. Vi har også anført, hvad vores legitime interesser er, hvor dette er relevant.

Bemærk, at vi kan håndtere dine persondata af mere end én lovlig grund, afhængigt af det specifikke formål med anvendelsen af dine data. Kontakt os, hvis du har brug for yderligere oplysninger om de specifikke juridiske grundlag for behandlingen af dine persondata, hvor der er defineret mere end én grund i tabellen herunder.

 

Formål/aktivitet Datatyper Lovligt grundlag for behandling inklusive grundlag for lovlig interesse
For at registrere dig som ny kunde (a) Identitet
(b) Kontakt
Opfyldelse af en kontrakt med dig
At behandle og levere din ordre og/eller levere services til dig, herunder: (a) Håndtere betalinger, gebyrer og afgifter (b) Opkræve og indhente penge, vi har til gode (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Økonomisk
(d) Transaktion
(e) Markedsføring og kommunikation
(a) Opfyldelse af en kontrakt med dig (b) Nødvendigt for vores legitime interesser (for at inddrage skyldig gæld til os)
For at håndtere vores forhold til dig, hvilket inkluderer: (a) At informere dig om ændringer i vores vilkår eller privatlivspolitik (b) At bede dig om en anmeldelse eller gennemføre en spørgeskemaundersøgelse (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Profil
(d) Markedsføring og kommunikation
(a) Performance of a contract with you (b) Necessary to comply with a legal obligation (c) Necessary for our legitimate interests (to keep our records updated and to study how customers use our products/services)

(a) Opfyldelse af en kontrakt med dig (b) Nødvendigt for at overholde en juridisk forpligtelse (c) Nødvendigt i forhold til vores legitime interesser (for at holde vores optegnelser opdateret og for at studere, hvordan kunderne anvender vores produkter/services)

For at gøre dig i stand til at deltage i en konkurrence eller gennemføre en spørgeskemaundersøgelse (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Profil
(d) Brug
(e) Markedsføring og kommunikation
(a) Opfyldelse af en kontrakt med dig (b) Nødvendigt i forhold til vores legitime interesser (for at studere, hvordan vores kunder anvender vores produkter/services, for at udvikle dem og udbygge vores virksomhed)
For at administrere og beskytte vores virksomhed og relevante websites (herunder fejlfinding, dataanalyse, testning, systemvedligeholdelse, support, rapportering og hosting af data) (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Teknisk
(a) Nødvendigt i forhold til vores legitime interesser (for at drive vores virksomhed, levere administration og it-services, netværkssikkerhed, for at forebygge svig og i forbindelse med en omorganisering af virksomheden eller omstrukturering af gruppen) (b) Nødvendigt for at overholde en juridisk forpligtelse
For at levere relevant website-indhold og relevante annoncer til dig og måle eller forstå effektiviteten af den annoncering, vi viser dig (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Profil
(d) Brug
(e) Markedsføring og kommunikation
(f) Teknisk
Nødvendigt i forhold til vores legitime interesser (for at studere, hvordan vores kunder anvender vores produkter/services, for at udvikle dem, for at udbygge vores virksomhed og i forhold til vores markedsføringsstrategi)
For at anvende dataanalytik til at forbedre vores website, produkter/services, markedsføring, kundeforhold og kundeoplevelser (a) Teknisk
(b) Brug
Nødvendigt for vores legitime interesser (for at definere kundetyper for vores produkter og services, for at holde vores website opdateret og relevant, for at udvikle vores virksomhed og i forhold til vores markedsføringsstrategi)
For at komme med forslag og anbefalinger til dig om varer eller services, der kunne have din interesse (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Teknisk
(d) Brug
(e) Profil
Nødvendigt for vores legitime interesser (for at udvikle vores produkter/services og udbygge vores virksomhed)
For at forebygge og assistere offentlige myndigheder (såsom politiet) med at forebygge og afsløre svig eller kriminalitet og med at levere services til forebyggelse af svig (a) Identitet
(b) Kontakt
(c) Økonomisk
(d) Transaktion
(e) Teknisk
(f) Profil
(g) Brug
(h) VRM, VIN
Nødvendigt for vores legitime interesser og tredjeparters/offentlige myndigheders legitime interesser (for at forebygge og afsløre svig eller kriminalitet og for at beskytte uskyldige parter imod at blive offer for svig eller kriminalitet)

 

KAMPAGNETILBUD FRA OS

Vi kan anvende dine identitetsdata, kontaktdata, tekniske data, brugsdata og profildata til at få et overblik over, hvad vi tror, du gerne vil have eller har brug for, eller hvad der kan have din interesse. Det er sådan, vi beslutter, hvilke produkter, services og tilbud der kan være relevante for dig (vi kalder dette markedsføring).

Du vil modtage markedsføringskommunikation fra os, hvis du har bedt om information fra os eller har købt varer eller services fra os, eller hvis du har givet os dine oplysninger i forbindelse med, at du har deltaget i en konkurrence eller tilmeldt dig en kampagne, og du ikke i hvert af disse tilfælde har frabedt dig at modtage denne kommunikation.

TREDJEPARTSMARKEDSFØRING

Vi vil indhente dit udtrykkelige samtykke hertil, inden vi deler dine persondata med nogen virksomhed uden for Autodatas gruppe af virksomheder til markedsføringsformål.

FRAVALG

Du kan til enhver tid bede os eller tredjeparter om at holde op med at sende dig markedsføringsbeskeder ved at følge linkene til fravalg i alle de markedsføringsbeskeder, du modtager, eller ved at kontakte os.
I de tilfælde, hvor du fravælger at modtage disse markedsføringsbeskeder, vil dette ikke påvirke vores behandling af dine persondata med andre ikke-markedsføringsrelaterede formål såsom at levere et produkt/en service til dig, garantiregistrering, produkt-/serviceoplevelse, kundeservice eller -support, eller andre transaktioner mv.

COOKIES

Vores websites anvender cookies til at muliggøre visse funktioner og til brugeranalytik. Når du anvender vores site, accepterer du, at vi kan placere disse cookies på din enhed.

De fleste websites anvender cookies, og browsere er typisk sat op til at acceptere cookies, som minimum i en enkelt browsersessions udstrækning. Hvis du ønsker at ændre dine cookie-præferencer, kan du gøre dette via dine browserindstillinger. Din browsers ‘hjælp’-funktion kan hjælpe dig med dette.

Vi har altid anvendt cookies på dette website, og som en del af en ændring i lovgivningen kræves det nu, at alle websites leverer yderligere oplysninger om, hvad cookies er, hvordan de anvendes, og hvilke fordele de giver. Disse ændringer vil ikke påvirke den måde, du i øjeblikket anvender vores website på.

Når vi inkluderer links til andre websites, beder vi dig være opmærksom på, at de har deres egne privatlivs- og cookie-politikker, der regulerer brugen af alle de oplysninger, du indsender. Vi anbefaler, at du læser deres politikker, da vi ikke er ansvarlige eller erstatningsansvarlige for deres privatlivspraksis.

HVAD ER COOKIES?

Cookies hjælper ganske enkelt websites med at skelne individuelle browsere fra hinanden. Cookies er små stykker data, der lagres for et website af din browser. Hver gang den loader en side, sender din browser de cookies tilbage til siden, som siden tidligere har efterladt. Dette giver et website mulighed for at forbinde dine interaktioner.

Cookies kan ikke deles imellem websites, og hvert site kan kun læse og opdatere de cookies, det selv
placerer. Men når du besøger et enkelt website, kan din browser oprette forbindelse til andre, og hver af disse kan anbringe deres egne cookies. Du kan læse mere om de anvendte cookies, når du besøger vores websites.

En cookie kan ikke give nogen adgang til din computer og betyder ikke, at vi indsamler nye oplysninger om dig. Hvis du ønsker flere oplysninger om cookies, kan du læse mere på allaboutcookies.org.

Visse tredjeparter, som vi samarbejder med og linker til via dette website, har deres egen cookie-politik og kan bede dig om at indstille dine cookie-præferencer hos dem.

HVILKE COOKIES ANVENDER VI?

De cookietyper, vi anvender, er inddelt i fire kategorier:

Funktionelle cookies: Disse cookies lader dig bevæge dig rundt på vores websites og anvende alle deres muligheder. Uden dem vil websitet ikke fungere, som det er tilsigtet.

Analysecookies og performance-cookies: Disse hjælper os med at forbedre den måde, vores website fungerer på, og forbedre ydelsen. De fortæller os, hvordan hver side anvendes, hvilke sider der vises mest, og om der rapporteres nogen fejl.

Tilpasningscookies: Disse cookies husker grundlæggende oplysninger, som du har indtastet på sitet, så det hele er klar til dig, næste gang du besøger vores website. Vi gemmer ikke personoplysninger i cookies.
Målrettede cookies: Disse cookies hjælper med at sikre, at de annoncer, du ser i din browser, er relevante og nyttige for dig, idet den anbragte cookie har registreret, hvad du leder efter.

Når du besøger vores sites, kan de følgende domæner anbringe cookies, der kan spore effekten af vores betalte annoncer og annoncer på sociale medier. Du kan læse mere om deres politikker ved at klikke på deres navne:

.facebook.com – Facebook
.twitter.com (og t.co) – Twitter
.bing.com – Bing
doubleclick.net, google.com, google.co.uk. googleapis.com, googleleadservices.com – Google
Vi anvender værktøjer fra følgende partnere til analytik og ydeevne:
Google Analytics – læs mere her
HotJar – læs mere her

MÅLRETTEDE COOKIES

Som en del af vores markedsføring samarbejder vi med reklamenetværk, der anvender cookies til at sikre, at du ikke får vist bestemte annoncer for mange gange, og for at indsamle oplysninger om den type websites, du besøger, så de kan vise dig annoncer, der er relevante for dine specifikke interesser. Du kan anvende det følgende website til at kontrollere dine præferencer for online-annoncering: http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.

ÆNDRING AF FORMÅL

Vi anvender kun dine persondata til de formål, hvortil de er indsamlet, medmindre vi med rimelighed anser det for nødvendigt at anvende dem til et andet formål, og dette formål er kompatibelt med det oprindelige formål. Hvis du ønsker en forklaring på, hvordan behandlingen med det nye formål er kompatibel med det oprindelige formål, beder vi dig kontakte os.

Hvis vi har brug for at anvende dine persondata til et urelateret formål, vil vi varsle dig og forklare det juridiske grundlag for denne behandling.

Bemærk venligst, at vi kan behandle dine persondata uden dit vidende eller samtykke i henhold til ovenstående regler, hvor dette er påkrævet eller tilladt ved lov.

5. OFFENTLIGGØRELSER AF DINE PERSONDATA

Vi kan være nødt til at dele dine persondata med de parter, der er defineret herunder med de formål, der er defineret i tabellen i paragraf 4 herover.

Interne tredjeparter som defineret i ordlisten
Eksterne tredjeparter som defineret i ordlisten
Tredjeparter, som vi kan vælge at sælge, overføre dele af vores virksomhed eller vores aktiver til eller fusionere dele af vores virksomhed eller vores aktiver med. Alternativt kan vi forsøge at overtage andre virksomheder eller fusionere med dem. Hvis der sker en ændring i vores virksomhed, kan de nye ejere anvende dine persondata på samme måde som defineret i denne meddelelse om databeskyttelse.

Vi kræver, at alle tredjeparter respekterer sikkerheden af dine persondata, og at de behandler disse persondata i henhold til lovgivningen. Vi tillader ikke, at vores tredjepartsserviceudbydere anvender dine persondata til deres egne formål, og tillader dem kun at behandle dine persondata med specifikke formål og i overensstemmelse med vores anvisninger.

6. INTERNATIONALE OVERFØRSLER

Vi overfører ikke dine persondata uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).

7. DATASIKKERHED

Vi har etableret relevante sikkerhedstiltag med henblik på at forhindre, at dine persondata bortkommer ved et uheld, anvendes eller tilgås på uautoriseret vis, ændres eller offentliggøres. Derudover begrænser vi adgangen til dine persondata for de medarbejdere, agenter, ordregivere og andre tredjeparter til et nødvendigt minimum. De behandler kun dine persondata efter vores anvisninger, og de er underlagt tavshedspligt.

Vi har etableret procedurer til håndtering af enhver mistanke om brud på persondatasikkerheden og vil varsle dig og enhver relevant tilsynsmyndighed om et brud, hvor vi er juridisk forpligtede hertil.

8. DATALAGRING

HVOR LÆNGE VIL I ANVENDE MINE PERSONDATA?

Vi vil kun opbevare dine persondata så længe, det er nødvendigt for at opfylde de formål, vi har indsamlet dem til, herunder med henblik på at opfylde alle eventuelle juridiske krav eller krav til regnskab eller rapportering.

For at fastslå den passende periode for opbevaring af persondata tager vi hensyn til mængden, beskaffenheden og følsomheden af disse persondata, den potentielle risiko for skadevoldelse som følge af uautoriseret brug eller offentliggørelse af dine persondata, de formål med hvilke vi behandler dine persondata, og hvorvidt vi kan opfylde disse formål på anden vis, samt de relevante juridiske krav.

Yderligere oplysninger om opbevaringsperioder for forskellige aspekter af dine persondata er tilgængelige i vores datalagringspolitik, som du kan rekvirere fra os ved at kontakte os

Mere specifikt og uden at begrænse den generelle beskaffenhed af ovenstående kræver loven, at vi opbevarer basale oplysninger om vores kunder (herunder kontraktdata, identitetsdata, økonomiske data og transaktionsdata) i 7 år efter, at kundeforholdet ophører, af skattemæssige, revisionsmæssige og registreringsmæssige årsager.
I visse relevante tilfælde kan du bede os om at slette dine data: Se Anmode om sletning herunder.

I visse tilfælde kan vi anonymisere dine persondata (så de ikke længere fører tilbage til dig) til forskningsmæssige, analytiske eller statistiske formål, og i så tilfælde vil vi anvende disse oplysninger på ubestemt tid uden at varsle dig yderligere herom.

9. DINE JURIDISKE RETTIGHEDER
Under visse omstændigheder har du rettigheder i henhold til databeskyttelseslovgivningen, hvad angår dine persondata. I ordlisten herunder finder du en mere detaljeret forklaring på disse rettigheder:

Anmode om adgang til dine persondata;
Anmode om at få rettet dine persondata;
Anmode om sletning af dine persondata;
Protestere mod behandlingen af dine persondata;
Anmode om begrænsning af behandlingen af dine persondata;
Anmode om overførsel af dine persondata;
Retten til at trække dit samtykke tilbage.

Hvis du ønsker at håndhæve nogen af de rettigheder, der er specificeret herover, beder vi dig kontakte os via de kontaktoplysninger, der er anført herover.

NORMALT OPKRÆVES DER INGEN GEBYRER

Du vil ikke blive opkrævet et gebyr for at få adgang til dine persondata (eller for at håndhæve nogen af de andre rettigheder). Men vi kan opkræve et rimeligt gebyr fra dig, hvis din forespørgsel åbenlyst er ubegrundet, repetitiv, eller overdrevet. Alternativt kan vi nægte at efterkomme din forespørgsel i sådanne tilfælde.

HVAD VI KAN HAVE BRUG FOR FRA DIG

Vi kan have brug for at bede om specifikke oplysninger fra dig til at hjælpe os med at bekræfte din identitet og sikre din ret til at få adgang til dine persondata (eller til at udøve enhver af dine andre rettigheder). Dette er et sikkerhedstiltag for at sikre, at persondata ikke offentliggøres til nogen person, som ikke har ret til at modtage dem. Vi kan også kontakte dig for at bede om yderligere oplysninger i relation til din henvendelse med henblik på at fremskynde vores respons.

TIDSFRIST FOR RESPONS

Vi forsøger at besvare alle legitime forespørgsler inden for én måned. I nogle tilfælde kan det tage os længere end en måned, hvis din forespørgsel er særligt kompleks, eller du har indsendt flere forespørgsler. I så tilfælde vil vi give dig besked herom og holde dig opdateret.

10. ORDLISTE

LOVLIGT GRUNDLAG

Legitime interesser betyder de interesser, vores virksomhed har i at drive og lede vores virksomhed og i at have mulighed for at give dig og markedet den bedste service/det bedste produkt og den bedste og mest sikre oplevelse. Vi sørger for at tage hensyn til og balancere alle potentielle påvirkninger af dig (både positive og negative) og dine rettigheder, inden vi behandler dine persondata i henhold til vores legitime interesser. Vi anvender ikke dine persondata til aktiviteter, hvor vores interesser tilsidesættes af den påvirkning, de har på dig (medmindre vi har dit samtykke, eller dette er påkrævet eller tilladt ved lov). Du kan læse mere om, hvordan vi vurderer vores legitime interesser i forhold til en eventuel påvirkning af dig i forhold til specifikke aktiviteter, ved at kontakte os.

Kontraktopfyldelse betyder behandling af dine data, hvor dette er nødvendigt for opfyldelsen af en kontrakt, som du er en del af, eller for at foretage handlinger på din forespørgsel, inden en sådan kontrakt indgås.
Overholdelse af en juridisk eller lovmæssig forpligtelse betyder håndtering af dine persondata, hvor dette er nødvendigt for at overholde en juridisk eller lovmæssig forpligtelse, som vi er underlagt.

TREDJEPARTER

Interne tredjeparter

Andre virksomheder i Autodata Group, der fungerer enten som fælles registeransvarlige eller databehandlere, og som er baseret i EØS og leverer it- og systemadministrationsservices og tager sig af informationsrapportering.

Eksterne tredjeparter

Serviceudbydere, der fungerer som databehandlere baseret i EØS, som leverer it- og systemadministrationsservices.

Professionelle rådgivere, der fungerer som databehandlere eller fælles registeransvarlige, herunder advokater, bankfolk, revisorer og forsikringsselskaber baseret i EØS, som leverer konsulentbistand, driver bankvirksomhed, juridisk assistance, forsikringer og regnskabsservices.
HM Revenue & Customs (skatte- og toldmyndighederne i Storbritannien), tilsynsmyndigheder og andre myndigheder, der fungerer som databehandlere eller fælles registeransvarlige, baseret i Storbritannien, som kræver rapportering af databehandlings-, økonomiske eller transaktionsaktiviteter under visse omstændigheder.

Offentlige myndigheder såsom politiet, der fungerer som fælles registeransvarlige, baseret i Storbritannien, som kræver persondata under visse omstændigheder for at forebygge eller afsløre kriminalitet eller svig.

DINE JURIDISKE RETTIGHEDER

Du har ret til:

At anmode om adgang til dine persondata (også kaldet den ‘registreredes anmodning om adgang’). Dette giver dig ret til at modtage en kopi af de persondata, vi har om dig, og at tjekke, at vi behandler dem på lovlig vis.

At anmode om rettelser af de persondata, vi har om dig. Dette giver dig ret til at få alle eventuelle mangelfulde eller ufuldstændige data, vi har om dig, rettet – dog kan vi have brug for at bekræfte rigtigheden af de nye data, du leverer til os.

At anmode om sletning af dine persondata. Dette giver dig ret til at bede os om at slette eller fjerne persondata, hvor der ikke er nogen god grund til, at vi fortsat behandler dem. Du har også ret til at bede os om at slette eller fjerne dine persondata, hvor du med succes har udøvet din ret til at protestere imod behandlingen (se herunder), hvor vi evt. har behandlet dine oplysninger i strid med lovgivningen, eller hvor vi er tvunget til at slette dine persondata for at overholde lokal lovgivning. Bemærk dog, at vi ikke altid vil være i stand til at imødekomme din anmodning om at slette dine data af specifikke juridiske årsager, som vi vil varsle dig om, hvis dette er relevant, på tidspunktet for din forespørgsel.

At protestere imod behandlingen af dine persondata, hvor vi baserer vores behandling på en legitim interesse (eller en tredjeparts legitime interesser), og der er noget ved din specifikke situation, der gør, at du ønsker at protestere imod behandlingen af denne årsag, fordi du føler, det påvirker dine grundlæggende rettigheder og privilegier. Du har også ret til at protestere, hvor vi behandler dine persondata med henblik på direkte markedsføring. I visse tilfælde kan vi bevise, at vi har tungtvejende årsager til at behandle dine oplysninger, der tilsidesætter dine rettigheder og privilegier.

At anmode om begrænsning af behandlingen af dine persondata. Dette giver dig ret til at bede os om at standse behandlingen af dine persondata i de følgende scenarier: (a) Hvis du ønsker, at vi skal verificere nøjagtigheden af disse data; (b) hvor vores anvendelse af dataene er i strid med lovgivningen, men du ikke ønsker, at vi skal slette dem; (c) hvor du har brug for, at vi beholder dine data, selvom vi ikke længere har brug for dem, fordi du har brug for dem til at etablere, udøve eller forsvare retskrav; eller (d) du har protesteret mod vores anvendelse af dine data, men vi har brug for at bekræfte, om vi har et altoverskyggende legitimt grundlag for at anvende dem.

At anmode om overførsel af dine persondata til dig eller en tredjepart. Vi vil levere dine persondata til dig eller en tredjepart efter dit valg i et struktureret, almindeligt maskinlæsbart format. Bemærk, at denne ret kun gælder for automatiserede informationer, som du oprindeligt har givet os dit samtykke til at anvende, eller hvor vi har anvendt informationerne til at opfylde en kontrakt med dig.

At trække dit samtykke tilbage når som helst, hvor dit samtykke danner grundlag for, at vi kan behandle dine persondata. Dette vil dog ikke påvirke lovligheden af nogen behandling, der er udført, inden du trækker dit samtykke tilbage. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, vil vi muligvis ikke være i stand til at levere visse produkter eller services til dig. Vi vil varsle dig herom, hvis dette er tilfældet, når du trækker dit samtykke tilbage.