Skip to main content
Temmuz 6, 2020

NORMALE DÖNÜŞ İÇİN HAZIRLIKLI MISINIZ? AUTODATA’NIN TESPİT ETTİĞİ KISITLAMA SONRASI ORTAYA ÇIKAN YAYGIN ARAÇ SORUNLARI

İşletmeler normal hayata dönmeye başlarken, kısıtlama dönemi boyunca uzun süre park halinde beklemiş veya sadece kısa mesafelerde kullanılmış çok sayıda aracı tamirhanelerde görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Bu durum, çalışanların işe gidip gelmeye başladığı şu sıralarda, tamirhane bakımı gerektiren araç sayısında artış olacağını gösteriyor. Autodata, bu kısıtlama sürecinde, araçlar tekrar yollara çıktığında talep edilmesi en muhtemel bilgileri tespit etmek ve derlemek için yorulmaksızın çalışmaya devam etti. Tamirhanelerde görülme olasılığı en yüksek araç sorunlarını tespit ettik ve Autodata’nın, en son bilinen çözümlere ve teknik bilgilere hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olacak kullanıcı dostu tamirhane uygulamasındaki özellikleri listeledik.

KISITLAMA SONRASI DÖNEMDE ORTAYA ÇIKMASI BEKLENEN İLK 5 SORUN

Akü Boşalması: Araç sahipleri haftalar sonra araçlarını ilk kez çalıştırdıklarında, akülerinin boşalmış olduğunu görmeleri çok yüksek bir olasılıktır. Autodata’nın Akü bağlantısını kesme modülü sayesinde, camlar ve açılır tavanlar ile ilgili detaylar da dahil olmak üzere, akü konumu, takviyeyle çalıştırma ve sıfırlama bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Klima Yetersizliği ve Klima Kaynaklı Kokular: Belirli süre kullanılmayan bir araçta biriken aşırı rutubet veya nem, HVAC filtrelerinde ve havalandırma kanallarında küf oluşumuna yol açarak rahatsız edici bir koku meydana getirir. Dolayısıyla araç sahipleri klima sistemlerinin yetersiz olduğu ve bakım gerektirdiği gerçeğiyle karşılaşabilirler. Autodata’nın Elektrikli parçaların konumları modülü hızlı ve kolay teşhis imkanı sağlarken, Teknik özellikler sayfasından klima gazı ve kompresör yağı miktarlarına ilişkin bilgilere ulaşmak mümkündür.

Günü Geçmiş Araç Bakımı: Bu süreçte birçok araç yollardan uzak kaldığı için, çok sayıda müşteri, günü geçen araç bakımları için tamirhanelerin yolunu tutacaktır. Autodata, kapsamlı bakım planları, onarım süreleri ve hesaplama aracı sayesinde servis kontrol listelerine hızlı erişim imkanı sunarak fiyat teklifi alma sürecini kolaylaştırmakta ve tamirhanenizin daha verimli çalışmasına yardımcı olmaktadır.

DPF Arıza Uyarı Işığı Yanıyor: Dizel Parçacık Filtreli araçlar, uzun mesafe yolculuklara adapte olacak şekilde tasarlanmıştır. Bununla birlikte, eğer uzun bir süre boyunca sadece kısa mesafeli yolculuklar yapılmışsa, DPF arıza uyarısı vermeye başlayabilir ve bu durumda rejenerasyon uygulanması gerekir. Autodata’nın Dizel egzoz gazı arındırma modülü, sistemin nasıl çalıştırılacağını ve DPF rejenerasyonunun nasıl başlatılacağını açık bir şekilde anlatan talimatlar ve çizimler içermektedir.

Elektrik Hataları / Ampul Değiştirme: Belirli bir süre kullanılmayan araçlarda bazı yaygın elektrik hataları meydana gelebilir. Autodata’nın Bilinen çözümler ve bültenler modülü, bu detaylı sorunları bulmak ve dolayısıyla tamirhanelerin ve araç sahiplerinin arıza teşhis sürelerinden tasarruf etmelerini sağlamak için mükemmel bir kaynaktır. Yaygın sorunlardan biri de, arızalı gösterge, far veya stop lambalarıdır. Her ne kadar son model LED lambalarını değiştirmek giderek daha karmaşık hale gelse de, Autodata’nın Ampul değiştirme modülü faydalı teknik bilgiler sayesinde kolay bakım imkanı sunmaktadır.

DİĞER YAYGIN SORUNLAR VE BUNLARA ÇÖZÜM SUNAN AUTODATA MODÜLLERİ

Autodata’nın online tamirhane uygulaması, teknisyenlere, çeşitli arızalar ve servis parçaları ile ilgili bilgilere hızlı ve kolay erişim sağlayabilecekleri araçlar sunmaktadır. En yaygın görülen belirtilerin özet listesini, ve sorunu teşhis ederken veya bir çözüm ararken ilk başvuru kaynağınız olması gereken modülleri aşağıdaki tablodan görebilirsiniz:

Sorun BelirtisiAutodata Modülü
Akü boşalmasıAkü bağlantısını kesme
Patlamış/deforme lastiklerLastik basınçları / TPMS
Dizel parçacık filtresi tıkanıklığı (zorunlu rejenerasyon gerekli)Dizel egzoz gazı arındırma
Klima yetersizliği / klima kaynaklı kokuKlima / Teknik bilgiler (klima gazı miktarları)
Fren sıkışmasıElektronik park frenleri / Fren bakımı yapın
Uzaktan kumandalı anahtar çalışmıyorAnahtar programlama
Araç bakım tarihinin geçmesiBakım planları / Bakım göstergesi / Motor yağı
Genel araç sorunlarıBilinen çözümler ve bültenler
Elektrik kaynaklı sorunlar ve çalışmayan parçalarSigortalar ve röleler / Elektrikli parçaların konumları / Arıza teşhis kodları
Araç dışı/uyarı ışığı ile ilgili sorunlarAmpul değiştirme
Share this article: