JOHDANTO

Autodata kunnioittaa yksityisyyttäsi ja sitoutuu suojaamaan henkilötietosi. Tässä tietosuojailmoituksessa kerrotaan, kuinka suojaamme henkilötietojasi silloin, kun käytät tuotteitamme, palveluitamme, verkkosivustojamme tai muuta tarjontaamme, sekä annetaan sinulle tietoja omista tietosuojaoikeuksistasi ja siitä, kuinka lainsäädäntö suojelee sinua.

1. TÄRKEITÄ TIETOJA JA KEITÄ OLEMME

2. SINUSTA KERÄÄMÄMME TIEDOT

3. KUINKA HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN

4. KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI

5. HENKILÖTIETOJESI PALJASTAMINEN

6. KANSAINVÄLISET SIIRROT

7. TIETOTURVA

8. TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

9. OMAT LAILLISET OIKEUTESI

10. SANASTO

 

1. TÄRKEITÄ TIETOJA JA KEITÄ OLEMME

TÄMÄN TIETOSUOJAILMOITUKSEN TARKOITUS

Tämän tietosuojailmoituksen tarkoituksena on antaa sinulle tietoa siitä, kuinka Autodata kerää ja käsittelee henkilötietojasi silloin, kun käytät tuotteitamme ja/tai palveluitamme tai muuta tarjontaamme, mukaan lukien sellaisia henkilötietoja, joita saatat antaa asiaankuuluvien verkkosivustojen kautta silloin, kun tilaat uutiskirjeemme, pyydät tuotetta koskevia tietoja, ostat tuotteen tai palvelun tai osallistut kilpailuun, tai mitä tahansa henkilötietojasi, jotka saamme käsiimme kolmansien osapuolten välityksellä.

Autodatan tuotteita tai palveluita ei ole suunnattu lapsille, emmekä tietoisesti kerää lapsiin liittyviä tietoja.

On tärkeää, että luet tämän tietosuojailmoituksen yhdessä muiden tietosuojailmoitusten tai asianmukaista tietojenkäsittelyä koskevan ilmoituksen kanssa, jonka saatamme antaa erityistapauksissa kerätessämme tai käsitellessämme sinua koskevia henkilötietoja, jotta olet täysin selvillä siitä, kuinka ja miksi käytämme tietojasi. Tämä tietosuojailmoitus täydentää kaikkia muita ilmoituksia, eikä sen tarkoituksena on kumota niitä.

REKISTERINPITÄJÄ

Autodata Limited on Englannissa ja Walesissa rekisteröity yritys, jonka kaupparekisteritunnus on 01062717 ja jonka rekisteröity toimipaikka on Priors Way, Unit 4-5, Maidenhead, Berkshire SL6 2HP, Iso-Britannia, ja se on henkilötietojesi rekisterinpitäjä ja niistä vastuussa oleva taho (yhdessä ”Autodata”, ”me”, ”meitä” tai ”meidän” tässä tietosuojailmoituksessa).

Olemme nimittäneet tietosuojavastaavan, joka on vastuussa tätä tietosuojailmoitusta koskevien kysymysten valvomisesta. Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojailmoituksesta, mukaan lukien mahdolliset pyyntösi käyttää ilmoituksessa mainittuja laillisia oikeuksiasi, ota yhteyttä tietosuojavastaavaan käyttämällä alla olevia yhteystietoja.

YHTEYSTIEDOT

Täydelliset yhteystietomme ovat:

Oikeushenkilön koko nimi: Autodata Limited

Sähköpostiosoite: GDPR@autodata-group.com

Postiosoite: Autodata Limited, Priors Way, Unit 4-5, Maidenhead, Berkshire SL6 2HP, Iso-Britannia

Sinulla on oikeus tehdä milloin tahansa valitus Ison-Britannian tietosuoja-asioita valvovalle viranomaiselle (ICO) (www.ico.org.uk). Olisimme kuitenkin kiitollisia, mikäli voisimme yrittää korjata epäkohdat ennen kuin lähestyt ICO:ta, joten ota ensin yhteyttä meihin.

TIETOSUOJAILMOITUKSEEN TEHTÄVÄT MUUTOKSET JA VELVOLLISUUTESI ILMOITTAA MEILLE MUUTTUNEISTA TIEDOISTASI

Saatamme päivittää tätä tietosuojailmoitusta aika ajoin. Tämä versio on päivitetty viimeksi 25. toukokuuta 2018, ja sitä vanhemmat versiot ovat pyydettävissä meiltä. Tietosuojailmoituksen kaikkein ajantasaisin versio on luettavissa osoitteessa www.autodata-group.com.

On tärkeää, että ne henkilötietosi, jotka meillä on hallussamme, ovat oikeita ja ajan tasalla. Ilmoita meille, mikäli henkilötietosi muuttuvat sillä aikaa, kun olet asiakkaanamme.

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN LINKIT

Mikä tahansa relevantti verkkosivustomme saattaa sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille, lisäosiin ja sovelluksiin. Tällaisten linkkien napsauttaminen tai tällaisten yhteyksien muodostaminen saattaa mahdollistaa sen, että kolmannet osapuolet keräävät tai jakavat sinua koskevia tietoja. Nämä kolmansien osapuolten sivustot eivät ole valvonnassamme, emmekä ole vastuussa niiden tietosuojailmoituksista. Kun poistut verkkosivustoltamme, sinun kannattaa lukea kaikkien avaamiesi verkkosivustojen tietosuojailmoitukset.

2. SINUSTA KERÄÄMÄMME TIEDOT

Henkilötiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa tietoja, jotka koskevat tiettyä henkilöä ja joiden perusteella kyseinen henkilö voidaan tunnistaa. Henkilötietoihin eivät kuulu sellaiset tiedot, joista on poistettu henkilön identiteettitiedot (nimettömät tiedot).

Saatamme kerätä, käyttää, säilyttää ja siirtää erilaisia sinua koskevia henkilötietotyyppejä, jotka on ryhmitelty seuraavasti:

Identiteettitietoihin kuuluvat yleensä seuraavat tiedot soveltuvassa laajuudessa: nimi, käyttäjätunnus tai samankaltainen tunniste, titteli, syntymäpäivä, sukupuoli, ajoneuvon rekisteritunnus ja ajoneuvon tunnusnumero.

Yhteystietoihin sisältyvät yleensä soveltuvassa laajuudessa seuraavat: laskutusosoite, toimitusosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumerot.

Taloudellisiin tietoihin sisältyvät yleensä soveltuvassa laajuudessa seuraavat: pankkitili- ja maksukorttitiedot.

Maksutapahtumatietoihin sisältyvät yleensä soveltuvassa laajuudessa seuraavat: maksuosoitus tai suorittamiasi tai vastaanottamiasi maksuja koskevat tiedot sekä muut tiedot tuotteista ja palveluista, jotka olet hankkinut meiltä.

Teknisiin tietoihin sisältyvät yleensä soveltuvassa laajuudessa seuraavat: IP-osoite, kirjautumistietosi, selaintyyppi ja -versio, aikavyöhykeasetus ja sijainti, selaimen lisäosatyypit ja -versiot, käyttöjärjestelmä ja alusta sekä muu tekniikka niillä laitteilla, joilla käytät tätä sivustoa.

Profiilitietoihin sisältyvät yleensä soveltuvassa laajuudessa seuraavat: käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, tekemäsi ostokset tai tilaukset, omat kiinnostuksenkohteesi, käyttämäsi asetukset, antamasi palaute ja kyselyvastauksesi.

Käyttötietoihin sisältyvät yleensä soveltuvassa laajuudessa seuraavat: tiedot siitä, kuinka käytät verkkosivustoamme, tuotteitamme ja palveluitamme.

Markkinointi- ja viestintätietoihin sisältyvät yleensä soveltuvassa laajuudessa seuraavat: meidän ja kolmansien osapuolten lähettämien markkinointiviestien vastaanottoasetukset sekä omat viestintäasetuksesi.

Lisäksi keräämme, käytämme ja jaamme koostetietoja, kuten tilastotietoja tai demografisia tietoja, mitä tahansa tarkoitusta varten. Koostetiedot voidaan yhdistellä henkilötiedoista, mutta koostetietoja ei lain silmissä pidetä henkilötietoina, sillä tällaiset tiedot eivät paljasta suorasti tai epäsuorasti kenenkään henkilöllisyyttä. Saatamme esimerkiksi yhdistellä käyttötietosi koostetietoihin laskeaksemme, kuinka suuri prosenttiosuus käyttäjistä käyttää mitäkin verkkosivustomme ominaisuutta. Jos kuitenkin yhdistämme tai linkitämme koostetiedot henkilötietoihisi niin, että sinut voidaan tunnistaa niiden perusteella joko suorasti tai epäsuorasti, käsittelemme näitä yhdisteltyjä tietoja henkilötietoina, ja niitä käsitellään tällöin tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Emme yleensä kerää sinusta mitään erityisluokkiin kuuluvia henkilötietoja (mukaan lukien tietoja, jotka koskevat etnistä alkuperääsi, uskontoasi tai filosofisia näkemyksiäsi, sukupuolielämää, sukupuolista suuntautumista, poliittisia mielipiteitä tai ammattiyhdistyksen jäsenyyttä, terveystietojasi tai geneettisiä ja biometrisiä tietojasi). Emme myöskään kerää mitään tietoja, jotka koskevat mahdollisesti tekemiäsi rikoksia tai niistä annettuja tuomioita.

Joissakin rajoitetuissa tapauksissa saatamme kerätä sinulta valokuvallisen henkilöllisyystodistuksen tiedot henkilöllisyytesi varmistamiseksi. Jos näin tapahtuu, pyydämme suostumuksesi ennen tällaisen henkilöllisyystodistuksen tietojen käsittelyä.

JOS ET ANNA MEILLE HENKILÖTIETOJASI

Kun meidän on kerättävä henkilötietoja lainsäädännön mukaan tai kanssasi solmimamme sopimuksen ehtojen mukaisesti mutta et pyydettäessä anna näitä tietoja, emme välttämättä voi panna täytäntöön sopimusta, joka meillä on kanssasi tai johon olemme yrittämässä ryhtyä kanssasi (esimerkiksi tarjotaksemme sinulle tavaroita tai palveluita). Tällöin meidän saattaa olla tarpeen peruuttaa tuote tai palvelu, jonka olet meiltä hankkinut, mutta ilmoitamme sinulle kyseisenä ajankohtana, mikäli näin tapahtuu.

3. KUINKA HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN?

Keräämme sinua koskevia tietoja ja antamiasi tietoja eri menetelmin, mukaan lukien seuraavat:

Suorat vuorovaikutustilanteet. Saatat antaa meille identiteetti-, yhteys-, talous-, profiili- ja markkinointi- sekä viestintätietosi ja muita tietoja täyttämällä lomakkeita tai vastaamalla lähettämiimme viesteihin tai ottamalla meihin yhteyttä postitse, puhelimitse, sähköpostin välityksellä tai muutoin. Näihin sisältyvät henkilötiedot, jotka annat meille, kun

pyydät saada tuotteitamme tai palveluitamme, esität niitä koskevia kysymyksiä tai ostat niitä

luot käyttäjätilin verkkosivustollamme

tilaat palvelumme tai julkaisujamme

pyydät meitä lähettämään sinulle markkinointimateriaalia

osallistut kilpailuun, kampanjaan tai kyselyyn

annat meille palautetta.

Automatisoidut teknologiat tai vuorovaikutustilanteet. Ollessasi vuorovaikutuksessa relevanttien verkkosivustojemme kanssa saatamme automaattisesti kerätä esimerkiksi teknisiä tietoja, käyttötietoja ja profiilitietoja, jotka koskevat laitteistoasi, selaustoimintaasi ja käyttötapojasi. Saatamme kerätä näitä henkilötietoja käyttämällä evästeitä, palvelinlokeja ja muita samankaltaisia teknologioita. Saatamme myös saada esimerkiksi teknisiä tietoja, käyttötietoja ja profiilitietoja, jotka koskevat sinua, mikäli vierailet muilla sivustoilla, joissa on käytössä omia evästeitämme. Katso lisätietoja alla olevasta evästekäytännöstämme.

Kolmannet osapuolet tai julkisesti saatavilla olevat lähteet. Saatamme saada sinua koskevia henkilötietoja useilta kolmansilta osapuolilta ja julkista lähteistä, jotka on mainittu alla:

Tekniset tiedot, profiilitiedot tai käyttötiedot, jotka ovat peräisin seuraavilta tahoilta:

(a) analytiikkapalveluiden tarjoajat (esimerkiksi Google)

(b) mainosverkostot

(c) hakutietojen tarjoajat.

Yhteystiedot, taloudelliset tiedot ja maksutapahtumia koskevat tiedot teknisten palveluiden, maksupalveluiden ja toimituspalveluiden tarjoajilta.

Identiteetti- ja yhteystiedot tietojen välittäjiltä tai yhdistäjiltä.

Identiteetti- ja yhteystiedot julkisesti saatavilla olevista lähteistä.

4. KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI

Käytämme henkilötietojasi vain silloin, kun lainsäädäntö sen sallii. Yleisimmin käytämme henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

Kun meidän on pantava täytäntöön sopimus, jonka olemme solmimassa tai jonka olemme solmineet kanssasi.

Kun se on välttämätöntä perusteltujen intressiemme vuoksi (tai kolmannen osapuolen intressien vuoksi) ja omat intressisi ja perusoikeutesi eivät ole etusijalla näihin intresseihin nähden.

Kun meidän on noudatettava lakisääteistä velvoitetta.

Yleensä emme käytä henkilötietojesi käsittelyn oikeusperusteena suostumustasi muutoin kuin liittyen kolmannen osapuolen suoramarkkinointiviestien lähettämiseen sinulle sähköpostitse tai tekstiviestin välityksellä. Sinulla on milloin tahansa oikeus perua suostumuksesi vastaanottaa meiltä markkinointimateriaalia ottamalla meihin yhteyttä.

ARKOITUKSET, JOIHIN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI 

Olemme määrittäneet alla olevassa taulukossa kuvauksen kaikista niistä tavoista, joilla aiomme käyttää henkilötietojasi, ja niistä oikeusperusteista, joihin käyttömme nojaa. Olemme myös tarvittaessa ilmoittaneet, mitä perustellut intressimme ovat.

Huomaa, että saatamme käsitellä henkilötietojasi useammalla kuin yhdellä lainmukaisella perusteella riippuen siitä tarkasta käyttötarkoituksesta, johon käytämme tietojasi. Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja siitä määritetystä oikeusperusteesta, jonka mukaan käsittelemme henkilötietojasi silloin, kun alla olevassa taulukossa on mainittu useita perusteita.

 

Tarkoitus/toiminto

Tietotyyppi

Käsittelyn oikeusperuste, mukaan lukien perustellun intressin peruste

Rekisteröimisesi uudeksi asiakkaaksi

(a) Identiteettitiedot

(b) Yhteystiedot

Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano

Käsitelläksemme ja toimittaaksemme sinulle tilauksesi ja/tai tarjotaksemme sinulle palveluita seuraavat mukaan lukien:

(a) maksujen ja veloitusten hallinta

(b) velkojen periminen ja palauttaminen meille

 

(a) Identiteettitiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Taloudelliset tiedot

(d) Maksutapahtumaa koskevat tiedot

(e) Markkinointi- ja viestintätiedot

(a) Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano

(b) Välttämätöntä perusteltuja intressejämme varten (velkojen perimiseksi)

 

Välillämme olevan asiakassuhteen hallitsemiseksi, mukaan lukien seuraavat seikat:

(a) käyttöehtoihimme tai tietosuojakäytäntöömme tehtävistä muutoksista ilmoittaminen sinulle

(b) arvion pyytäminen sinulta tai kutsumisesi osallistumaan kyselyyn

 

(a) Identiteettitiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Profiilitiedot

(d) Markkinointi- ja viestintätiedot

(a) Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano

(b) Välttämätöntä oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi

(c) Välttämätön perusteltuja intressejämme varten (pitääksemme tietomme ajan tasalla ja tutkiaksemme sitä, kuinka asiakkaamme käyttävät tuotteitamme ja/tai palveluitamme)

 

Sen mahdollistamiseksi, että voit ottaa osaa arvontaan, kilpailuun tai kyselyyn

(a) Identiteettitiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Profiilitiedot

(d) Käyttötiedot

(e) Markkinointi- ja viestintätiedot

(a) Kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpano

(b) Välttämätöntä perusteltuja intressejämme varten (sen tutkimiseksi, kuinka asiakkaamme käyttävät tuotteitamme tai palveluitamme, niiden kehittämiseksi ja liiketoimintamme kasvattamiseksi)

 

Hallitaksemme ja suojataksemme liiketoimintaamme ja asianmukaisia verkkosivustojamme (mukaan lukien vianmääritys, data-analytiikka, testaus, järjestelmän ylläpito, tuki, raportointi ja datan isännöinti)

(a) Identiteettitiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Tekniset tiedot

(a) Välttämätöntä perusteltuja intressejämme varten (liiketoimintamme harjoittamiseksi, hallinta- ja IT-palveluiden tarjoamiseksi, verkon tietoturvaa varten, petosten estämiseksi ja yrityssaneerausta tai konsernin saneerausta varten)

(b) Välttämätöntä oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi

 

Asianmukaisen verkkosivustosisällön ja mainosten tarjoamiseksi sinulle ja tarjoamamme mainonnan mittaamiseksi ja tehokkuuden ymmärtämiseksi

(a) Identiteettitiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Profiilitiedot

(d) Käyttötiedot

(e) Markkinointi- ja viestintätiedot

(f) Tekniset tiedot

Välttämätöntä perusteltuja intressejämme varten (sen tutkimiseksi, kuinka asiakkaamme käyttävät tuotteitamme tai palveluitamme, niiden kehittämiseksi, liiketoimintamme kasvattamiseksi ja markkinointistrategiamme hiomiseksi)

Data-analytiikan käyttämiseksi verkkosivustomme, tuotteidemme tai palveluidemme, markkinointimme, asiakassuhteidemme ja asiakaskokemustemme parantamiseen

(a) Tekniset tiedot

(b) Käyttötiedot

Välttämätöntä perusteltuja intressejämme varten (tuotteidemme ja palveluidemme asiakastyyppien määrittämiseksi, verkkosivustomme pitämiseksi ajan tasalla ja relevanttina, liiketoimintamme kehittämiseksi ja markkinointistrategiamme hiomiseksi)

Sinua mahdollisesti kiinnostavia tavaroita ja palveluita koskevien ehdotusten ja suositusten antamiseksi sinulle

(a) Identiteettitiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Tekniset tiedot

(d) Käyttötiedot

(e) Profiilitiedot

Välttämätöntä perusteltuja intressejämme varten (tuotteidemme tai palveluidemme kehittämiseksi ja liiketoimintamme kasvattamiseksi)

Petosten ja rikosten estämiseksi ja ratkaisemiseksi sekä viranomaisten (kuten poliisin) auttamiseksi petosten ja rikosten estämisessä ja syyllisten pidättämisessä sekä petosten ehkäisypalveluiden tarjoamiseksi

(a) Identiteettitiedot

(b) Yhteystiedot

(c) Taloudelliset tiedot

(d) Maksutapahtumaa koskevat tiedot

(e) Tekniset tiedot

(f) Profiilitiedot

(h) Käyttötiedot

Välttämätöntä perusteltuja intressejämme ja kolmansien osapuolten/julkisviranomaisten intressejä varten (petosten ja rikosten ehkäisemiseksi ja syyllisten pidättämiseksi sekä viattomien tahojen suojaamiseksi joutumasta petosten tai rikosten uhriksi)

LÄHETTÄMÄMME KAMPANJATARJOUKSET

Saatamme käyttää identiteetti-, yhteys-, tekniikka-, käyttö- tai profiilitietojasi muodostaaksemme näkemyksen siitä, mitä saatat mielestämme haluta tai tarvita tai minkälainen sisältö saattaa kiinnostaa sinua. Näin päätämme, mitkä tuotteet, palvelut ja tarjoukset saattavat olla sinulle relevantteja (me kutsumme tätä toimintaa markkinoinniksi).

Saat meiltä markkinointiviestejä, jos olet pyytänyt meitä lähettämään lisätietoja tai ostanut meiltä tuotteita tai palveluita tai jos olet antanut meille tietosi osallistuessasi kilpailuun tai rekisteröitynyt kampanjaa varten etkä ole tällöin kieltänyt meitä lähettämästä sinulle markkinointimateriaalia.

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN MARKKINOINTITOIMET 

Pyydämme sinulta nimenomaisen suostumuksesi ennen kuin jaamme henkilötietojasi millekään Autodata-konsernin ulkopuoliselle yritykselle markkinointitarkoituksia varten. 

VIESTITILAUSTEN PERUUTTAMINEN

Voit pyytää kolmansia osapuolia lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen sinulle milloin tahansa napsauttamalla sinulle lähetetyissä markkinointiviesteissä olevaa tilauksen peruutuslinkkiä tai ottamalla meihin yhteyttä milloin tahansa.

Jos olet kieltäytynyt vastaanottamasta tällaisia markkinointiviestejä, tällä ei ole vaikutusta henkilötietojesi käsittelyyn muissa kuin markkinointiin liittyvissä tarkoituksissa, kuten tuotteen/palvelun tarjoamiseen sinulle, takuun rekisteröintiin, tuote- tai palvelukokemukseen, asiakaspalveluun tai -suhteeseen tai muihin maksutapahtumiin.

EVÄSTEET

Verkkosivustoillamme käytetään evästeiden tiettyjen toimintojen mahdollistamiseksi ja käyttäjäanalytiikan toteuttamiseksi. Käyttämällä sivustoamme suostut siihen, että voimme asettaa näitä evästeitä laitteeseesi.

Useimmat verkkosivustot asettavat evästeitä, ja useimmat selaimet on normaalisti määritetty hyväksymään evästeitä vähintään yhden selausistunnon ajaksi. Jos haluat muuttaa evästeasetuksiasi, voit tehdä sen selaimen asetuksissa. Selaimesi ohjetoiminto kertoo sinulle, kuinka voit tehdä tämän.

Tällä verkkosivustolla on aina käytetty evästeitä, ja osana lainsäädännön muutosta kaikkien verkkosivustojen on nyt annettava lisätietoja siitä, mitä evästeet ovat, kuinka niitä käytetään ja mitä etuja ne tarjoavat. Nämä muutokset eivät vaikuta tapaan, jolla parhaillaan käytät sivustoamme.

Kun lisäämme sivustollemme linkkejä muille sivustoille, muista, että näillä sivustoilla on omat tietosuoja- ja evästekäytäntönsä, jotka koskevat kaikkia sivustolla antamiasi tietoja. Suosittelemme, että luet näiden sivustojen omat käytännöt, sillä emme ole vastuussa tai korvausvelvollisia näiden sivustojen tietosuojakäytännöistä.

MITÄ EVÄSTEET OVAT?

Lyhyesti sanottuna evästeet auttavat verkkosivustoja erottamaan yksittäiset selaimet toisistaan. Evästeet ovat pieniä datakokonaisuuksia, jotka selaimesi tallentaa verkkosivustolta tietokoneellesi. Joka kerta sivun ladatessaan selain lähettää sivulle takaisin ne evästeet, jotka se on aiemmin tallentanut. Näin verkkosivusto voi muodostaa yhtenäisen kuvan kaikesta toiminnastasi kyseisellä sivustolla.

Evästeitä ei voida jakaa verkkosivustojen välillä, ja kukin sivusto voi lukea ja päivittää vain sellaisia evästeitä, jotka se on itse asettanut. Kuitenkin jollakin verkkosivustolla vieraillessasi selaimesi saattaa muodostaa yhteyden muihin verkkosivustoihin, joista kukin voi asettaa omia evästeitään selaimeesi. Saat lisätietoja käytetyistä evästeistä, kun käyt verkkosivustoillamme.

Eväste ei voi tarjota kenelle tahansa pääsyä tietokoneellesi, eikä sen asentaminen tarkoita sitä, että keräämme sinusta uusia tietoja. Lisätietoja evästeistä on osoitteessa allaboutcookies.org.

Joillakin kolmansilla osapuolilla, joiden kanssa teemme yhteistyötä ja joiden sivustoille johtavia linkkejä on tällä sivustolla, on omat evästekäytäntönsä, ja ne saattavat pyytää sinua määrittämään omat evästeasetuksesi erikseen omilla sivuillaan.

MITÄ EVÄSTEITÄ ASETAMME LAITTEELLESI?

Käyttämämme evästeet jaetaan neljään luokkaan:

Toimintoevästeet: Näiden evästeiden ansiosta voit liikkua verkkosivustoillamme ja käyttää kaikkia niiden toimintoja. Ilman niitä verkkosivusto ei toimi siten, kuin sen kuuluu.

Analytiikka- ja suorituskykyevästeet: Nämä evästeet auttavat meitä parantamaan tapaa, jolla verkkosivustomme toimii, ja mahdollistavat näin entistä paremman sivuston toiminnan. Ne kertovat meille, miten kutakin sivua käytetään, mitä sivuja katsotaan useimmiten ja saadaanko virheilmoituksia.

Mukautusevästeet: Nämä evästeet muistavat perustiedot, jotka olet antanut sivustolle, joten seuraavan kerran sivustolla käydessäsi tiedot ovat sivustolla jo valmiiksi. Emme tallenna henkilötietoja evästeisiin.

Kohdistusevästeet: Nämä evästeet auttavat varmistamaan, että selaimessasi näkyvät mainokset ovat sinulle relevantteja ja hyödyllisiä, koska eväste on havainnut, millaista sisältöä olet hakemassa.

Kun vierailet sivustoillamme, seuraavat verkkotunnukset saattavat asettaa selaimeesi evästeitä sosiaalisen median sivujemme ja maksettujen mainostemme suorituskyvyn seuraamiseksi. Saat lisätietoja niiden käytännöistä napsauttamalla kunkin palvelun nimeä

.facebook.com - Facebook

.twitter.com (ja t.co) - Twitter

.bing.com - Bing

doubleclick.net, google.com, google.fi. googleapis.com, googleleadservices.com - Google

Hyödynnämme analytiikan ja suorituskyvyn seurannassa seuraavien kumppaniemme tarjoamia työkaluja:

Google Analytics - lue lisää täältä

HotJar - lue lisää täältä

KOHDISTUSEVÄSTEET

Osana markkinointitoimintaamme teemme yhteistyötä sellaisten markkinointiverkostojen kanssa, jotka käyttävät evästeitä sen varmistamiseksi, että tiettyjä mainoksia ei näytetä sinulle liian monta kertaa, ja kerätäkseen tietoja siitä, minkä tyyppisiä verkkosivustoja käytät, jotta ne voivat näyttää sinulle mainoksia, jotka ovat omien kiinnostuksen kohteidesi mukaisia. Voit hallinnoida verkkomainonta-asetuksiasi seuraavan verkkosivuston kautta: http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.

KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTOS

Käytämme henkilötietojasi vain niihin tarkoituksiin, joihin tietoja keräsimme, ellemme perustellusti ole sitä mieltä, että meidän on käytettävä tietoja myös muuhun tarkoitukseen ja että tämä tarkoitus on yhteensopiva alkuperäisen käyttötarkoituksen kanssa. Jos haluat saada selityksen siitä, kuinka uusi käyttötarkoitus on yhteensopiva alkuperäisen tarkoituksen kanssa, ota meihin yhteyttä.

Jos meidän on käytettävä henkilötietojasi alkuperäiseen tarkoitukseen liittymättömään tarkoitukseen, ilmoitamme sinulle asiasta ja selitämme oikeusperusteen, jonka vuoksi voimme toimia näin.

Huomaa, että voimme käsitellä henkilötietojasi ilman, että tiedät asiasta tai olet antanut suostumustasi, yllä olevien sääntöjen mukaisesti silloin, kun laki edellyttää sitä tai sallii sen.

5. HENKILÖTIETOJESI PALJASTAMINEN

Meidän saattaa olla tarpeen jakaa henkilötietojasi alla mainittujen osapuolten kanssa yllä kappaleessa 4 olevan taulukon mainitsemien tarkoitusten toteuttamiseksi.

Sisäiset kolmannet osapuolet niin, kuin ne on määritetty sanastossa.

Ulkoiset kolmannet osapuolet niin, kuin ne on määritetty sanastossa.

Kolmannet osapuolet, joille saatamme päättää myydä tai siirtää tai joiden kanssa päätämme yhdistää osia liiketoiminnastamme tai resursseistamme. Vaihtoehtoisesti voimme pyrkiä ostamaan muita yrityksiä tai fuusioitumaan niiden kanssa. Jos liiketoiminnassamme tapahtuu muutoksia, uudet omistajat voivat käyttää henkilötietojasi samalla tavalla kuin tässä tietosuojailmoituksessa on määritetty.

Vaadimme kaikkia kolmansia osapuolia kunnioittamaan henkilötietojesi tietoturvaa ja käsittelemään niitä lainsäädännön mukaisesti. Emme salli kolmannen osapuolen palveluntarjoajien käyttää henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa ja sallimme niiden käsitellä henkilötietojasi vain tiettyihin tarkoituksiin ja antamiemme ohjeiden mukaisesti.

6. KANSAINVÄLISET SIIRROT

Emme siirrä henkilötietojasi Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle.

7. TIETOTURVA 

Olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset suojaustoimet, jotta henkilötietosi eivät pääse vahingossa katoamaan tai jotta niitä ei käytetä luvattomalla tavalla, muuteta tai paljasteta. Lisäksi rajoitamme pääsyn henkilötietoihisi vain niihin työntekijöihin, edustajiin, alihankkijoihin ja muihin osapuoliin, joilla on liiketoiminnallinen tarve käyttää niitä. Ne käsittelevät henkilötietojasi vain meidän ohjeidemme mukaisesti, ja niitä koskee salassapitovelvollisuus.

Olemme ottaneet käyttöön toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on käsitellä epäiltyjä henkilötietoihin kohdistuvia tietomurtoja, ja ilmoitamme sinulle ja soveltuvalle viranomaiselle tietomurroista tapauksissa, joissa lainsäädäntö tätä edellyttää.

8. TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

KUINKA KAUAN HENKILÖTIETOJANI KÄYTETÄÄN?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan, kuin mikä on välttämätöntä niiden tarkoitusten toteuttamiseksi, joihin tiedot kerättiin, mukaan lukien mahdollisten lainsäädännöllisten tai kirjanpitoon tai raportointiin liittyvien vaatimusten täyttämiseksi.

Määrittääksemme sopivan säilytysajan henkilötiedoille otamme huomioon henkilötietojen määrän, luonteen ja luottamuksellisuuden, henkilötietojesi luvattomasta käytöstä tai paljastamisesta seuraavan mahdollisen haitan riskin, tarkoitukset, joihin keräämme henkilötietojasi, ja sen, voimmeko saavuttaa nämä tarkoitukset muilla tavoin, sekä soveltuvat lainsäädännölliset vaatimukset.

Henkilötietojesi eri piirteitä koskevat säilytysaikatiedot ovat luettavissa säilytyskäytännössämme, jonka voit pyytää meiltä ottamalla meihin yhteyttä.

Tarkemmin ilmaistuna ja edeltävän yleisluontoisuutta rajoittamatta meidän on lain mukaan säilytettävä perustietoja asiakkaistamme (mukaan lukien yhteystiedot, identiteettitiedot, taloudelliset tiedot ja maksutapahtumatiedot) seitsemän vuotta sen jälkeen, kun asiakassuhde on päättynyt, verotuksellisia, kirjanpidollisia ja taloudellisiin tarkastuksiin liittyviä tarkoituksia varten.

Joissakin soveltuvissa tilanteissa voit pyytää meitä poistamaan tietosi: katso lisätietoja alta kohdasta Pyytää henkilötietojesi hävittämistä.

Joissakin tilanteissa saatamme muuttaa henkilötietosi nimettömiksi (niin, ettei niitä voida enää yhdistää sinuun) tutkimus-, analysointi- tai tilastointitarkoituksia varten. Tällöin voimme käyttää näitä tietoja määrittelemättömän ajan ilman, että ilmoitamme sinulle asiasta erikseen.

9. OMAT LAILLISET OIKEUTESI

Joissakin tilanteissa tietosuojalainsäädäntö myöntää sinulle oikeuksia omiin henkilötietoihisi liittyen. Katso alla olevasta sanastosta tarkemmat selitykset näistä oikeuksista:

pyytää pääsyä omiin henkilötietoihisi

pyytää henkilötietojesi korjausta

pyytää henkilötietojesi hävittämistä

kieltää henkilötietojesi käsittely

pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista

pyytää henkilötietojesi siirtoa

oikeus perua suostumus

 Jos haluat käyttää jotakin yllä mainituista oikeuksista, ota meihin yhteyttä käyttämällä yllä mainittuja yhteystietoja.

ERILLISTÄ MAKSUA EI YLEENSÄ VAADITA

Sinun ei tarvitse maksaa erillistä maksua päästäksesi käsiksi omiin henkilötietoihisi (tai käyttääksesi muita oikeuksiasi). Voimme kuitenkin periä kohtuullisen maksun, mikäli pyyntösi on selvästi perusteeton, toistuva tai liiallinen. Vaihtoehtoisesti voimme kieltäytyä noudattamasta pyyntöäsi tällaisissa tilanteissa.

MITÄ SAATAMME TARVITA SINULTA 

Meidän saattaa olla tarpeen pyytää sinulta tiettyjä tietoja, jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi ja sen, että sinulla on oikeus päästä käsiksi henkilötietoihisi (tai käyttää muita oikeuksiasi). Tämä on suojaustoimi, jonka tarkoituksena on varmistaa, ettei henkilötietoja paljasteta kenellekään, jolla ei ole oikeutta vastaanottaa niitä. Saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä ja pyytää sinulta pyyntöäsi koskevia lisätietoja vastausaikamme nopeuttamiseksi.

VASTAAMISEN AIKARAJA

Pyrimme vastaamaan kaikkiin perusteltuihin pyyntöihin kuukauden kuluessa. Toisinaan pyyntöön vastaamiseen saattaa kulua kauemmin kuin kuukausi, mikäli pyyntösi on erityisen monimutkainen tai olet tehnyt useita pyyntöjä. Tällöin ilmoitamme sinulle asiasta ja pidämme sinut ajan tasalla pyyntösi edistymisestä.

10. SANASTO

OIKEUSPERUSTE

Perusteltu intressi tarkoittaa oman liiketoimintamme intressiä, joka liittyy liiketoimintamme harjoittamiseen ja johtamiseen, jotta voimme tarjota sinulle ja markkinapaikalle parhaan palvelun tai tuotteen ja parhaan ja kaikkein turvallisimman käyttökokemuksen. Pidämme huolen siitä, että huomioimme ja tasapainotamme sinulle mahdollisesti seuraavaa vaikutusta (sekä positiivista että negatiivista) ja oikeuksiasi, ennen kuin käsittelemme henkilötietojasi perusteltuja intressejämme varten. Emme käytä henkilötietojasi tarkoituksiin, joissa sinuun kohdistuva vaikutus on suurempi kuin omat intressimme (ellei meillä ole tähän suostumustasi tai ellei lainsäädäntö vaadi tai salli meidän toimia näin). Saat lisätietoja siitä, kuinka arvioimme omia perusteltuja intressejämme verrattuna sinulle mahdollisesti koituviin vaikutukseen tiettyjen toimintojen kohdalla ottamalla meihin yhteyttä.

Sopimuksen täytäntöönpano tarkoittaa tietojesi käsittelyä silloin, kun se on välttämätöntä sellaisen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, jonka osapuoli olet, tai ryhtyäksemme pyynnöstäsi toimenpiteisiin ennen tällaisen sopimuksen solmimista.

Lakisääteisen velvoitteen noudattaminen tarkoittaa henkilötietojesi käsittelyä tapauksissa, joissa se on välttämätöntä meitä koskevan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

KOLMANNET OSAPUOLET

Sisäiset kolmannet osapuolet  

Muut Autodata-konsernin yritykset, jotka toimivat joko yhteisinä rekisterinpitäjinä tai käsittelijöinä ja jotka sijaitsevat ETA-alueella ja tarjoavat IT- ja järjestelmänhallintapalveluita sekä suorittavat tietojen raportointia.

Ulkoiset kolmannet osapuolet  

Tietojen käsittelijöinä toimivat palveluntarjoajat, jotka sijaitsevat ETA-alueella ja jotka tarjoavat IT- ja järjestelmänhallintapalveluita.

Ammatillisten neuvontapalveluiden tarjoajat, jotka toimivat käsittelijöinä tai yhteisinä rekisterinpitäjinä, mukaan lukien asianajajat, pankkiirit, tilintarkastajat ja vakuutusten tarjoajat, jotka sijaitsevat ETA-alueella ja jotka tarjoavat konsultointi-, pankki-, laki-, vakuutus- ja kirjanpitopalveluita.

Veroviranomaiset, säätelijät ja muut viranomaiset, jotka toimivat käsittelijöinä tai yhteisinä rekisterinpitäjinä, jotka sijaitsevat Isossa-Britanniassa ja jotka edellyttävät käsittely-, talous- tai maksutapahtumien raportointia tietyissä tilanteissa.

Julkiset viranomaiset, kuten poliisi, jotka toimivat yhteisinä rekisterinpitäjinä, jotka sijaitsevat Isossa-Britanniassa ja jotka edellyttävä henkilötietoja joissakin tilanteissa rikoksen tai petoksen estämiseksi tai syyllisen pidättämiseksi.

OMAT LAILLISET OIKEUTESI

Sinulla on oikeus:

Pyytää pääsyä omiin henkilötietoihisi (yleisesti käytetään ilmaisua “rekisteröidyn pyyntö päästä käsiksi omiin tietoihinsa”). Tämän ansiosta saat kopion kaikista niistä henkilötiedoistasi, joita meillä on hallussamme, ja voit tarkistaa, että käsittelemme niitä lain mukaisella tavalla.

Pyytää korjausta niihin henkilötietoihisi, joita meillä on hallussamme. Tämän ansiosta voit pyytää meitä korjaamaan hallussamme olevat, sinua koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot. Meidän saattaa kuitenkin olla tarpeen tarkistaa meille antamiesi uusien tietojen oikeellisuus.

Pyytää henkilötietojesi hävittämistä. Tämän vuoksi voit pyytää meitä poistamaan tai hävittämään henkilötietosi tapauksissa, joissa niiden käsittelyn jatkamiselle ei ole perusteltua syytä. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä poistamaan tai hävittämään henkilötietosi silloin, kun olet käyttänyt oikeuttasi kieltää tietojen käsittely (katso alta), kun olemme saattaneet käsitellä tietojasi lain vastaisesti tai kun meidän on hävitettävä henkilötietosi täyttääksemme paikallisen lainsäädännön vaatimukset. Huomaa kuitenkin, ettemme voi välttämättä aina toteuttaa tietojen hävityspyyntöäsi lainsäädäntöön liittyvistä syistä, jotka tarvittaessa ilmoitetaan sinulle pyyntösi yhteydessä.

Kieltää henkilötietojesi käsittely tapauksissa, joissa nojaamme perusteltuun intressiin (tai kolmannen osapuolen perusteltuun intressiin) ja omassa tilanteessasi on jotakin, minkä vuoksi haluat kieltää tietojesi käsittelyn tästä syystä, koska olet sitä mieltä, että sillä on vaikutusta perusoikeuksiisi ja -vapauksiisi. Sinulla on myös oikeus estää tietojesi käyttö tapauksissa, joissa käsittelemme niitä suoramarkkinointitarkoituksia varten. Joissakin tapauksissa saatamme osoittaa, että meillä on tietojesi käsittelyyn pakottava oikeusperuste, joka on etusijalla omiin oikeuksiisi ja vapauksiisi nähden.

Pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Tämän ansiosta voit pyytää meitä keskeyttämään henkilötietojesi käsittelyn seuraavissa tilanteissa: (a) jos haluat meidän varmistavan tietojen oikeellisuuden, (b) kun tietojen käyttömme rikkoo lakia mutta et halua meidän hävittävän tietojasi, (c) kun haluat meidän säilyttävän tietojasi silloinkin, kun emme enää tarvitse niitä oikeusvaateiden jättämiseksi, harjoittamiseksi tai puolustamiseksi tai (d) kun olet kieltänyt meitä käyttämästä tietojasi mutta meidän on tarkistettava, onko meillä perusteltu, oman oikeutesi ohittava syy käyttää niitä.

Pyytää henkilötietojesi siirtoa itsellesi tai kolmannelle osapuolelle. Toimitamme sinulle tai valitsemallesi kolmannelle osapuolelle omat henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneella luettavassa muodossa. Huomaa, että tämä oikeus koskee vain automaattisia tietoja, joiden käyttöä varten olet alunperin antanut meille suostumuksesi, tai joita olemme käyttäneet pannaksemme täytäntöön kanssasi tekemämme sopimuksen.

Perua suostumuksesi milloin tahansa tapauksissa, joissa oikeutemme käsitellä henkilötietojasi perustuu omaan suostumukseesi. Tämä ei kuitenkaan vaikuta minkään sellaisen käsittelyn laillisuuteen, joka on toteutettu ennen suostumuksesi perumista. Jos peruutat suostumuksesi, emme välttämättä voi tarjota sinulle tiettyjä tuotteita tai palveluita. Ilmoitamme sinulle suostumustasi peruessasi, mikäli tilanne on tällainen.