Skip to main content
januari 10, 2017

75 % av svenska bilverkstäder använder sig av Autodata

Besök monter EO2:13 på Automässan 2017 för att ta reda på vaför.

Autodata, Europas ledande leverantör av fordonsteknisk information, kommer att ställa ut på Automässan 2017 i Göteborg för första gången i egen regi.

Svenska bilverkstäder och andra verksamheter på fordonseftermarknaden kan besöka Autodata på Automässan 2017 i januari, i monter EO2:13. Autodata kommer att demonstrera sitt populära verkstadsprogram för bilar och lätta lastbilar, sitt nya web baserade verkstadsprogram för motorcyklar och sin API web service lösning som gör att andra verksamheter kan få tillgång till Autodata’s information för att skapa sina egna web baserade fordonslösningar.

Autodatas nätbaserade verkstadsprogram

Autodata har producerat teknisk information för verkstäder i över 40 år. Idag erbjuder Autodata teknisk information för över 32 000 bilar och lätta lastbilar, från 136 tillverkare över hela världen. Autodatas web baserade verkstadsprogram erbjuder tekniker den tekniska information de behöver för att effektivt utföra service, reparationer och diagnoser för de fordon som förekommer dagligen i verkstaden. 

Autodatas funktioner är utformade för snabb, effektiv och enkel åtkomst till vanliga procedurer för service och reparation. Vissa av funktionerna i Autodatas program inkluderar tekniska specifikationer, servicescheman, reparationstider, en prisberäknare, över 125 ledningsdiagram i färg och 550 procedurer som: batteri frånkoppling och -återanslutning, lyftpunkter, hjulinställningsvärden, kamremsinformation, luftkonditionering, diagnostik och mycket mer.

Autodata för motorcyklar

Autodata för motorcyklar omfattar över 8 000 modeller från 1976–2016, från över 60 motorcykeltillverkare. Precis som Autodatas web baserade verkstadsprogram för bilar ger Autodata för motorcyklar enkel och direkt åtkomst till omfattande och precis teknisk information, på flera enheter.

Powered by Autodata

Autodata har erbjudit fordonsdata för andra verksamheters bransch/industri lösningar under många år. Med den nya API web service lösningen från Autodata gör att företag och utvecklare kan integrera Autodatas information på ett nytt och enkelt sätt.

Autodatas API-plattform kan användas för att integrera information i många fordonsverktyg och utrustningar, liksom oändliga mängder digitala och nätbaserade lösningar som ökar effektiviteten hos verkstäder i hela världen. Autodatas API möjliggör utveckling i många riktningar med mindre ansträngning, mer kontroll och bättre tillförlitlighet. Det ökar även möjligheterna för nya konsumentlösningar.

Share this article: