Skip to main content
april 12, 2017

Nyheter i Autodata: fordonsuppdateringar och funktionsförbättringar April 2017

Som en del i den kontinuerliga produktutvecklingen för att återspegla behoven i en modern verkstad har ett antal uppdateringar gjorts, med bl.a. tillkomst av nya modeller och nya fordonsdata plus ett antal funktionsförbättringar.

Fordonsuppdateringar

  • 193 nya modeller har tillkommit, inklusive: Audi Q7 (15-17), BMW X5 (15-17), Citroën Jumper III (15-17), Ford Transit Courier (15-17), Mini Clubman (15-17), Opel Insignia (15-17), Peugeot 208 (15-16), Volkswagen Golf VII (16-17), Volvo V90 (16-17).
  • 3668 fordonsuppdateringar för nya modeller, med information som kommer direkt från fordonstillverkarna, inklusive: nyckelprogrammering, reparationstider, servicescheman, däcktrycksövervakningssystem (TPM) och kopplingsscheman.
  • 1283 fordonsuppdateringar för befintliga modeller, med information som kommer direkt från fordonstillverkarna, inklusive: nyckelprogrammering, reparationstider, servicescheman, däcktrycksövervakningssystem (TPM) och kopplingsscheman.

Nya funktionsförbättringar

Följande funktioner har införts eller modifierats för att öka användarvänligheten och effektivisera verkstadsarbetet.

Förnyelse av modulen felkoder

Den här månaden slutfördes de första stegen i förnyelsen av modulen Felkoder. Modulen Felkoder har omdesignats för att öka användarvänligheten så att teknikerna snabbare och enklare kan hitta den information de behöver. Tillsammans med många andra nya funktioner kan förnyelsefaserna för modulen Felkoder bidra till bättre diagnos genom klar och tydlig identifiering av troliga felkodsorsaker och reparationstips för felkoder i specifika fordon.

Ytterligare förbattringar för navigering i modulen kopplingsschema

Efter förra månadens rejäla översyn har kopplingsschemana nu förbättrats ytterligare för att vara ännu mer användarvänliga. Förutom möjligheten att enkelt bläddra i olika scheman kan nu användarna snabbare och enklare hitta specifika komponenter då dessa listas i alfabetisk ordning i komponentsökningsfältet.

Påfyllning av dpf-tillsata ny tillgänglig i serviceöversikt F

Med hjälp av Serviceöversiktsmodulen kan användarna nu snabbt identifiera hur ofta tillsats för dieselpartikelfiltret (DPF) behöver fyllas på vid service.

Förbättrad funktion och säkerhet

Som en del i Autodatas kontinuerliga utveckling har betydande förändringar ägt rum bakom kulisserna för att förbättra funktion, stabilitet och säkerhet i vårt online-verkstadssystem. Detta säkerställer att produkten fungerar stabilt och effektivt för alla tekniker och att korrekt information tillhandahålls när den behövs.

Kommer snart

Under de kommande månaderna fortsätter Autodata med ytterligare uppdateringar för att öka användarvänligheten och säkerställa att abonnenterna alltid har senaste tekniska information och innovativa funktioner:

  • Förbättrad sökning
  • Nya modeller och fordonsuppdateringar
  • Nya reparationstips och bulletiner
  • Nya servicescheman
  • Ny funktion för assisterad diagnos
Share this article: