Skip to main content
januar 1, 2020

OPEL/VAUXHALL CORSA-D TOPPER AUTODATAS INTERNASJONALE LISTE OVER KJØRETØY MED FLEST VERKSTEDSBESØK I 2019

Verdensledende leverandør av teknisk informasjon for profesjonelle aktører i bilbransjen publiserer sin femte årsrapport på rad

1. januar 2020, Bracknell. Autodata  – som tilhører Solera Holdings, Inc., en verdensleder innen data- og programvareløsninger for risiko- og kapitalforvaltning – kunngjorde i dag publikasjonen av deres rapport om Kjøretøy med flest verkstedsbesøk i 2019.

Internasjonalt havnet Opel/Vauxhall Corsa-D øverst på listen i Autodatas Rapport over kjøretøy med flest verkstedsbesøk i 2019. På andreplass kom Ford Focus (modellårene 2004 og 2008), mens Nissan Qashqai/Qashqai +2 (J10) ble nummer tre. Den lette varebilen med flest verkstedsbesøk var VW Transporter T5 (04-15), som kom på førsteplass for tredje rapport på rad. Motorsykkelmodellen med flest verkstedsbesøk var Honda CBR.

I tillegg til å fortelle hvilke kjøretøy som har flest verkstedsbesøk, viser rapporten noen av de viktigste trendene i ettermarkedet for bil. Samlet for alle markedene var Ford den bilprodusenten som hadde fleste verkstedsbesøk. Det er imidlertid verdt å legge merke til den fremtredende posisjonen til Volkswagen, som er øverst på listen over bilmerkene med flest verkstedsbesøk i 55 % av landene som inngår i undersøkelsen.

Rapporten bekrefter også tendensen til at de nasjonale bilmerkene dominerer listen over bilene med flest verkstedsbesøk i sine respektive land. I Tyskland inntok tyske biler alle de ti første plassene, og det samme gjelder franske biler i Frankrike. I Italia utgjorde italienske biler 50 % av topp ti, og i Sverige sto svenske biler for 70 % av de ti topplasseringene med Volvo-modeller på de tre øverste plassene.

Over 85 000 verksteder abonnerer på Autodatas applikasjoner, som genererer denne rapporten. Globalt er Autodatas tre mest brukte produktmoduler Motorolje, Teknisk spesifikasjon og Kamakseldrift. Totalt sjekket teknikere over 47 millioner tekniske informasjonselementer gjennom Autodata.

Listen over de 10 øverste bilene

1 Opel/Vauxhall Corsa-D (S07)

2 Ford Focus (’04/’08)

3 Nissan Qashqai/Qashqai+2 (J10)

4 Fiat 500/500C (07–)

5 Ford Fiesta (’13)

6 Opel/Vauxhall Astra-J (P10)

7 Ford Fiesta (’08)

8 Opel/Vauxhall Astra-H (A04)

9 BMW 3-serien (E90/91/92/93) (05–14)

10 Opel/Vauxhall Insignia-A (G09) (08–17)

Rod Williams, administrerende direktør i Autodata, sier følgende: «Autodatas kontinuerlige utvikling av produktet gjør at vi kan tilby kundene stadig mer verdifulle tekniske ressurser. Data fra vår omfattende globale database gjør at vi kan se hvor det er behov for mer innhold, sånn at vi kan forsyne verkstedene med den mest etterspurte og oppdaterte informasjonen.»

Hvis du vil ha en fullstendig kopi av rapporten, gå til staging.mw.autodata-group.com/corporate/msv

Slutt …

Om dataene i denne rapporten

Regionene som dekkes av denne rapporten, er de 20 landene (21 for motorsykler) med flest Autodata- abonnenter. For å fastslå hvilke kjøretøy som hadde flest verkstedsbesøk, analyserte vi bruk av Autodatas applikasjoner for teknisk informasjon fra begynnelsen av april 2019 til slutten av september 2019.

Hvis du vil dele eller bruke informasjon fra denne rapporten, husk referanse (Autodata, 2019) og sørg for at innholdet kun brukes i sammenheng med denne rapporten. Hvis du vil bruke innhold fra denne rapporten på nettet, husk referanse til Autodata og lenke til staging.mw.autodata-group.com

Mer informasjon om rapporten kan du få fra forfatterne på media@autodata-group.com

Share this article: