IMPORTANT: Due to global Microsoft outages caused by CrowdStrike software issues, we are currently experiencing disruptions. We apologize for any inconvenience and appreciate your patience as we work to restore full functionality.
IMPORTANT: Due to global Microsoft outages caused by CrowdStrike software issues, we are currently experiencing disruptions. We apologize for any inconvenience and appreciate your patience as we work to restore full functionality.
Skip to main content
mars 26, 2023

Motorolie kiezen

Motorolie speelt een cruciale rol bij het correct smeren en optimaal laten werken van de motor. Als het gaat om het kiezen van een motorolie, moet er goed worden nagedacht en onderzoek worden gedaan naar welk type olie geschikt is voor de betreffende motor om ernstige schade of voortijdige slijtage van de interne motor te voorkomen.

In onze nieuwste trainingsmodule, die op 22 maart wordt geïntroduceerd, gaan we na waarom bepaalde olie wel en andere olie niet voor specifieke motoren gekozen moet worden.

Motorolie kiezen – Melding van nieuwe Autodata-trainingsmodule

Wanneer je een auto-onderdelenwinkel binnenloopt en de uitgebreide selectie motorolie ziet die beschikbaar is, is het duidelijk dat niet alle olie hetzelfde is. Hebt u er ooit over nagedacht waarom oliefabrikanten meerdere olietypen voor een bepaalde motor vermelden? Of waarom een specifieke optie boven alle andere alternatieven wordt geadviseerd? Hoe bepaalt u op de juiste manier welke olie gekozen moet worden en waarom?

Motorolie speelt een cruciale rol bij het correct smeren en optimaal laten werken van de motor. Het willekeurig kiezen van een motorolie, zonder hierover na te denken of onderzoek te doen naar welk type olie geschikt is voor de betreffende motor, kan ernstige schade of voortijdige slijtage van de interne motor veroorzaken.

In de nieuwste toevoeging aan onze training Engine Oil Essentials (Hoofdzaken motorolie) gaan we na waarom bepaalde olie wel en andere olie niet voor specifieke motoren gekozen moet worden, met onderwerpen als:

  • Motorolievereisten tijdens gebruik van de motor
  • Motoroliewaarden en specificaties
  • Motorolie-additieven
  • Verschillen in motorolietypen en het kiezen van de juiste olie

Het is zeer belangrijk dat technici over de vaardigheden en kennis beschikken die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de juiste olie wordt gekozen om aan de vereisten van een motor te voldoen.

Deze module wordt de nieuwste toevoeging aan onze groeiende bibliotheek met meer dan 350 technische trainingsvideo’s, die de volgende belangrijke gebieden bestrijken:

Elektrische systemen   |   Motor   |   Chassis   |   Aandrijflijn   |   Rijhulp

HVAC   |   Diagnose   |   Service   |   Hybride en elektrische voertuigen

Abonnees die in aanmerking komen kunnen vanaf 22 maart met deze nieuwe module aan de slag via de knop Training in hun Autodata-account. Veel plezier met de training!

Wanneer je een auto-onderdelenwinkel binnenloopt en de uitgebreide selectie motorolie ziet die beschikbaar is, is het duidelijk dat niet alle olie hetzelfde is.

Hebt u er ooit over nagedacht waarom oliefabrikanten meerdere olietypen voor een bepaalde motor vermelden? Of waarom een specifieke optie boven alle andere alternatieven wordt geadviseerd? Hoe bepaalt u op de juiste manier welke olie gekozen moet worden en waarom?

Het willekeurig kiezen van een motorolie, zonder hierover na te denken of onderzoek te doen naar welk type olie geschikt is voor de betreffende motor, kan ernstige schade of voortijdige slijtage van de interne motor veroorzaken.

In de nieuwste toevoeging aan onze training Engine Oil Essentials (Hoofdzaken motorolie) gaan we na waarom bepaalde olie wel en andere olie niet voor specifieke motoren gekozen moet worden.

In onze trainingsmodule gaan we dieper in op:

  • Motorolievereisten tijdens gebruik van de motor
  • Motoroliewaarden en specificaties
  • Motorolie-additieven
  • Verschillen in motorolietypen en het kiezen van de juiste olie

Het is zeer belangrijk dat wij als technici over de vaardigheden en kennis beschikken die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de juiste olie wordt gekozen om aan de vereisten van een motor te voldoen.

Log in op Autodata en begin met de training!

Share this article: