Skip to main content
september 25, 2023

Bewezen mechanische en elektrische reparatieoplossingen van Autodata

Hulp nodig bij de diagnose om oplossingen voor uw voertuig te vinden? Onze experts bieden hulp bij het vinden van die oplossingen.  

Vertel ons het merk en model van de auto plus het bouwjaar.

Suzuki Ignis (2019)

Geef een overzicht van het probleem

Schokkerige koppeling en abnormaal geluid wanneer koppelingspedaal wordt ingetrapt of losgelaten.

Verstrek details over het probleem dat u ondervindt en wat u tot nu toe hebt geprobeerd.

We hebben een Suzuki Ignis uit 2019 voor onderhoud en de klant heeft gezegd dat de auto een schokkerige koppeling heeft en een abnormaal geluid hoorbaar is wanneer het koppelingspedaal ingedrukt of losgelaten wordt. We hebben de bewegende onderdelen van het koppelingspedaal gesmeerd, maar de koppeling is nog steeds schokkerig en het geluid blijft bestaan. Hebben andere eigenaren van een Ignis dit probleem eerder gemeld?

Wat raadt Autodata aan?

Ja, de schokkerige koppeling die u hebt beschreven, is al eerder door andere eigenaren van een Ignis bij ons gemeld. Het probleem wordt veroorzaakt door onvoldoende smering van de ontkoppelingshefboom. Verwijder de koppelingskabel van de ontkoppelingshefboom. Reinig de contactvlakken van de ontkoppelingshefboom en het kogelgewricht van de koppelingskabel grondig. Breng vet aan op het contactvlak van de ontkoppelingshefboom. Sluit de koppelingskabel op de ontkoppelingshefboom aan. Zorg ervoor dat de koppelingskabel correct is afgesteld. Bedien het koppelingspedaal om er zeker van te zijn dat het probleem verholpen is.

Share this article: