Skip to main content

Over Autodata

Onze missie is om de meest innovatieve, accurate en uitgebreide leverancier van technische informatie aan de automotive aftermarket te zijn.

Wie we zijn

We zijn in 1972 opgericht en zijn sindsdien een vertrouwde en zeer gerespecteerde aanwezigheid in de automotive aftermarket.

Gebaseerd op een lange geschiedenis van kennis en relaties uit de branche, bieden we professionals in de automotive aftermarket technische informatie over auto’s, bestelwagens en motorfietsen.

Onze gegevens worden rechtstreeks in licentie gegeven door meer dan 170 fabrikanten en hebben betrekking op 43.500 modellen wereldwijd, waardoor we een van de meest uitgebreide producten zijn voor service, onderhoud en reparatie.

Een Solera-bedrijf

Autodata is onderdeel van de Solera-groep, waardoor het een krachtige en unieke positie in de markt heeft om de meest waardevolle oplossingen in de markt te bieden.

Dit komt omdat Solera een wereldleider is in digitale technologieën die de belangrijkste activa van het leven verbinden en beveiligen: onze auto’s, huizen en identiteiten. Solera is pas 14 jaar geleden opgestart en enorm gegroeid. Zij verwerkt tegenwoordig meer dan 300 miljoen digitale transacties voor ongeveer 235.000 zakelijke partners en klanten in zo‘n 90 landen.

Wat we doen

Ons personeelsbestand van deskundige autotechnici, ontwikkelaars, grafisch ontwerpers, vertalers en managementteams werken allemaal aan het produceren van de meest nauwkeurige, efficiënte en gemakkelijk te gebruiken technische automotive-informatie.

De waarde van onze technische gegevens ligt niet alleen in de essentiële aard van de informatie, maar ook in de presentatie, standaardisatie en betrouwbaarheid van de inhoud, waardoor voertuigtechnici hun werk efficiënter kunnen uitvoeren.

Onze mensen

Onze mensen zijn de hoeksteen van ons vermogen om de meest accurate en betrouwbare technische informatie aan onze klanten te leveren. Om deze reden investeren we aanzienlijk in het inhuren van uitzonderlijke mensen en bieden een omgeving waar medewerkers hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en onze organisatorische waarden kunnen omarmen.

Solera is op zoek naar kandidaten die ernaar streven ongewoon te zijn en hun focus, efficiëntie en verantwoordelijkheid willen ontwikkelen in een omgeving met hoge verwachtingen. We investeren aanzienlijk in het inhuren van uitzonderlijke mensen en bieden een omgeving waar medewerkers hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en onze organisatorische waarden kunnen omarmen.

1962

De vroegste oorsprong van Autodata is afkomstig van een vertaalbureau genaamd Intereurope, opgericht in 1962.

1972

Door een management buy-out is Autodata Ltd. gevestigd in Maidenhead (Verenigd Koninkrijk) en publiceert het voertuighandleidingen voor handel, werkplaatsen en DHZ-handleidingen voor autoliefhebbers.

1991

Het eerste elektronische product wordt gelanceerd en biedt werkplaatsen technische informatie op schijfformaat.

2004

Autodata Australië wordt opgericht vanwege een verhoogd activiteitenniveau in Australië en Nieuw-Zeeland.

2006

Het eerste online product wordt gelanceerd vanwege de veranderende structuur van moderne werkplaatsen.

2007

Autodata Duitsland wordt opgericht met een nieuw kantoor en personeel in Stuttgart.

2011

Autodata Frankrijk wordt gelanceerd ter ondersteuning van het groeiende aantal werkplaatsen in heel Europa die Autodata gebruiken.

2014

Het API-product wordt gelanceerd en biedt een krachtig platform voor partners om de grote hoeveelheid technische informatie van Autodata te integreren in hun eigen applicaties en oplossingen.

2014

De nieuwe online webapplicatie wordt gelanceerd, waarmee een nieuw tijdperk van productinnovatie en vooruitgang voor het bedrijf wordt ingeleid.

2015

Autodata neemt SFTA over, een aanbieder van technische oplossingen en een belangrijke distributeur in Frankrijk, om Franse klanten directe ondersteuning te bieden.

2015

Een groot migratieproject upgradet 100% van de klanten wereldwijd naar de nieuwe online Autodata, waarbij alle oudere online en CD-versies worden vervangen.

2016

Autodata neemt Autodata Oy Nordic over, een gevestigde officiële distributeur in Finland en de Baltische landen.

2016

Autodata voor motorfietsen wordt online gelanceerd. ‘s Werelds eerste online multi-fabrikant-toepassing met technische informatie voor motorfietsen, weerspiegelt de groeiende behoefte aan nauwkeurige technische informatie in dit deel van de industrie.

2017

Autodata wordt een deel van de familie en biedt opwindende nieuwe mogelijkheden voor verdere innovatie en productverbeteringen.

2017

Autodata voor motorfietsen is nu beschikbaar in 17 talen, waardoor het op hetzelfde niveau staat als het auto- en bestelwagenproduct.

2018

Autodata lanceert onderhoudsschema’s voor motorfietsen, waardoor dit het meest uitgebreide product in zijn soort is.