Skip to main content
november 27, 2023

Bewezen mechanische en elektrische reparatieoplossingen van Autodata

Hulp nodig bij de diagnose om oplossingen voor uw voertuig te vinden? Onze experts bieden hulp bij het vinden van die oplossingen.  

Vertel ons het merk en model van de auto plus het bouwjaar.

Lexus RX (2016)

Geef een overzicht van het probleem.

Er dringt water in de laadruimte

Verstrek details over het probleem dat u ondervindt en wat u tot nu toe hebt geprobeerd.

We hebben een probleem met het vinden van de bron van binnendringend water bij een Lexus RX uit 2016. De vloerbedekking in de laadruimte is nat na hevige regenval. We hebben het afdichtrubber van de achterklep gecontroleerd op tekenen van schade en de afvoergaten van de achterklep gecontroleerd op verstoppingen, maar alles lijkt in orde. We hebben verschillende watertesten uitgevoerd, maar kunnen niet zien hoe het water het voertuig binnendringt. Hebt u nog advies voor ons?

Wat raadt Autodata aan?

Het probleem dat u hebt beschreven, is gemeld door andere Lexus RX-bezitters met modellen die zijn gebouwd tot 18/09. Het water komt binnen via het afdichtrubber van de achterspoiler, die vervormd is door overmatige trillingen. Verwijder de achterspoiler en breng nieuwe afdichtrubbers van de achterspoiler aan. Om herhaling van het probleem te voorkomen, brengt u zoals afgebeeld aangepaste trillingsdemperpads voor de achterspoiler aan, verkrijgbaar bij de onderdelenafdeling van Toyota. Breng de achterspoiler weer aan en let op dat de afdichtrubbers tijdens het aanbrengen niet vervormen. Droog het voertuig indien nodig.

Share this article: