Skip to main content
7 marraskuun, 2018

Solera Autodatan sponsoroima Louise Cook nousee pistetaulukossa kuudennelle sijalle WRC3-sarjan Espanjan osakilpailun jälkeen

Sääolosuhteet ja auton osan rikkoutuminen estivät osakilpailuvoiton

WRC3-sarjan kuljettaja Louise Cook nousi sarjan pistetaulukon kuudennelle sijalle (59 pistettä) neljä päivää kestäneen uuvuttavan Katalonian osakilpailun jälkeen. Solera Autodatan sponsoroiman brittikuljettajan täytyi taistella alati huononevia sääolosuhteita vastaan muta-, asfaltti- ja sorapintaisella ajoradalla, minkä lisäksi kaksi yllättävää komponenttivikaa pysäyttivät hänen matkantekonsa. Lopulta Louise pääsi kuitenkin maaliin kuin ihmeen kaupalla.

Louise sanoi: Kilpailuun valmistautuminen sujui erittäin hyvin, sillä veimme kaksi täyttä harjoituskertaa läpi ongelmitta, ja tiimi oli erittäin tyytyväinen edistykseemme. Komponenttiviat ja hankalat sääolosuhteet kuitenkin vaikeuttivat ajoamme niin, että neljäs sija oli paras sijoitus, johon tänä vuonna ylsimme. Arvailujen varaan jää, kuinka hyvin olisimme pärjänneet ilman näitä ylimääräisiä haasteita.

Louise oli jo noussut kilpailun toiselle sijalle, ennen kuin sora- ja asfalttipinnalla ajetulla pitkällä 40 kilometrin etapilla hänen autossaan ilmeni ongelmia, jotka pakottivat hänet pysähtymään vian paikantamiseksi ja korjaamiseksi. Vika paikannettiin löystyneeseen liittimeen, joka yhdistää moottorin johtosarjan ruiskutuspumpun anturiin, ja kun auto oli korjattu, Louise jatkoi kilpailua.

Tässä vaiheessa hänellä oli vielä mahdollisuudet voittoon, sillä hänen lähimmät kilpailijansa tekivät virheitä. Kertyneet aikasakot merkitsivät kuitenkin sitä, että Louisen oli aloitettava kolmas kilpailupäivä takamatkalta ja kamppailtava edellä olevien ajajien huonoon kuntoon jättämää ajorataa vastaan.

Sunnuntaina sääolosuhteet paranivat hieman, ja turboahtimen rikkoutumisen vuoksi vahvasti savunneesta moottorista huolimatta Louise ajoi loppuun kisan kaksi viimeistä etappia. Louise sanoi: “Haasteista huolimatta pääsimme maaliin Espanjan rallissa, mikä oli hyvä saavutus, sillä se oli vähällä jäädä tavoittamatta. Jos palaamme Espanjaan ensi vuonna, toivon, että olosuhteet ovat meille suotuisammat.”

WRC3-rallisarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Australiassa myöhemmin tässä kuussa (15.–18. marraskuuta 2018).