Skip to main content
november 23, 2020

Autodata van Solera transformeert de klantervaring aan de balie van de werkplaats met Service-adviseur

Doordat er zo‘n grote verscheidenheid aan voertuigen binnenkomt in huidige werkplaatsen, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen met ramingen en reparaties. Onderhoudsschema’s kunnen zeer sterk uiteenlopen, zelfs voor hetzelfde model, afhankelijk van uitrustingen van motoren en opties. De baliemedewerker is er zich mogelijk niet altijd van bewust wanneer en waar optionele diensten kunnen worden aangeboden.

Het is mogelijk dat werkplaatspersoneel zonder toegang tot actuele gegevens de kans op waardevol werk mist, maar kan de klanten ook een vals gevoel van vertrouwen geven omdat vitaal onderhoud dat door een Original Equipment Manufacturer (OEM) wordt aanbevolen, niet werd uitgevoerd.

AutodataTM, de toonaangevende leverancier in de aftermarket voor technische informatie voor de autosector, heeft Service-adviseur uitgebracht, een krachtig hulpmiddel voor ondersteuning van het baliepersoneel bij het maken van offertes en ramingen voor klanten.

Na het op de gebruikelijke manier selecteren van een voertuig op model of kenteken kunnen gebruikers op één pagina een overzicht openen van alle vervangingsintervallen en onderhoudstijden. Het geeft in klare taal essentiële onderdelen aan voor onderhoud en biedt een fantastische mogelijkheid om de klant uit te leggen welke komende werkzaamheden nodig zijn, alsmede de mogelijkheid om aanvullende diensten te herkennen en te verkopen.

Service-adviseur maakt gebruik van de wereldwijd toonaangevende dekking voor onderhoudsschema‘s met 99% van de meest onderhouden merken en modellen die al beschikbaar zijn in Service Advisor. Door te klikken op een specifiek onderhoud kunnen schatters en taxateurs in voorkomend geval model-specifieke opties zien, die de offerte kunnen beïnvloeden.

De module werkte goed in bètatesten en kreeg zeer positieve feedback. Deze wordt nu internationaal uitgebracht. Deze vervangt uiteindelijk de huidige module Onderhoudssamenvatting.

Michael Landless, Head of Product van Autodata, legde uit dat Service-adviseur de mogelijkheid biedt om de klantervaring aan de balie te transformeren door personeel het vermogen te bieden om direct te visualiseren waar een auto zich bevindt binnen de totale levensduur met de vertrouwde door OEM geleverde gegevens van Autodata.

Ze kunnen een onderhoudsoptie selecteren en ter plekke een prijsopgave voor arbeidsduur krijgen en al het opkomende uit te voeren onderhoud aan de klant tonen“, aldus Landless.

Hij zei ook dat het tijdsbesparend is, niet alleen voor de baliemedewerkers, maar ook voor technici, die zich kunnen concentreren op de werkzaamheden die geld opbrengen voor hun bedrijf.

“We hebben met geselecteerde werkplaatsen samengewerkt om te verzekeren dat Service-adviseur aan hun behoeften voldoet en we kunnen dit nu voor al onze klanten uitbrengen” aldus Landless.

Service-adviseur verschijnt als een optie voor gebruikers van zowel de pakketten Service & Maintenance als Diagnostic & Repair van Autodata voor auto‘s en bestelwagens en is beschikbaar in alle talen van de werkplaatstoepassing. Er is ook een Service-adviseur API beschikbaar gesteld aan klanten die de technische gegevens van Autodata in hun eigen oplossingen gebruiken.

Net zoals met alle nieuwe modules van Autodata is Service-adviseur geoptimaliseerd voor zowel desktop-apparaten als apparaten met aanraakscherm, waardoor deze voor de klant gemakkelijk op een mobiele telefoon of tablet kan worden weergegeven.

Share this article: