Skip to main content
januari 1, 2020

FIAT 500/500C BOVENAAN LIJST MEEST ONDERHOUDEN VOERTUIGEN 2019 VAN AUTODATA

Wereldwijd toonaangevende leverancier van technische informatie voor automotive professionals publiceert vijfde opeenvolgende jaarverslag

01 januari 2020, Bracknell – Autodata, onderdeel van Solera Holdings, Inc., een wereldleider op het gebied van data- en softwareoplossingen voor risico- en vermogensbeheer voor de verzekerings- en auto-industrie, heeft vandaag de publicatie van haar rapport ‘Meest Onderhouden Voertuigen 2019’ aangekondigd.

In Nederland was de nieuwe meest onderhouden auto de Fiat 500/500C (07-) die ten opzichte van het rapport van vorig jaar vanaf de zevende positie is opgeklommen. De Renault Megane III (B/D/E/K95) (08- 17) stond op de tweede plaats met de Opel/Vauxhall Corsa-D (S07) als derde.

Voor het derde rapport op rij was de meest onderhouden lichte bedrijfswagen wederom de Volkswagen Transporter T5 (7H/7J/7E/7F) (04-15). De meest onderhouden motorfiets was de BMW R1200.    

Naast het benadrukken van de meest onderhouden voertuigen geeft het rapport enkele belangrijke trends in de aftermarket-sector voor auto’s aan. Wanneer alle markten gecombineerd worden, was Ford de fabrikant met het meeste onderhoud. Een opmerkelijke constatering is echter de blijvende aanwezigheid van Volkswagen, dat op de eerste plaats staat als het meest onderhouden merk in 55% van de onderzochte landen, waaronder Nederland.

Het rapport versterkt ook de overheersing van nationale merken als de meest onderhouden auto’s in hun desbetreffende landen. In Duitsland werden alle top tien plaatsen toegeschreven aan Duitse auto’s en hetzelfde gold voor Franse auto’s in Frankrijk. In Italië behoorden Italiaanse auto’s tot 50% van de top tien en in Zweden waren Zweedse auto’s goed voor 70% van de top tien, waarbij Volvo-modellen de top drie bekleedden.

In Nederland blijven Japanse fabrikanten, met zeven van de tien posities, de top 10 domineren van meest onderhouden hybride voertuigen, waarbij de Mitsubishi Outlander (12-) zijn eerste positie uit het rapport van vorig jaar heeft behouden. De Tesla Model S (13-) stond op de eerste plaats als het meest onderhouden elektrische voertuig nadat het, in de laatste twee rapporten, niet in de top 10 stond. Deze stond ook internationaal op de tweede plaats en liet de voortdurende toename van de populariteit van het merk Tesla op alle markten zien.

Internationaal werd het rapport van de meest onderhouden auto 2019 aangevoerd door de Opel/Vauxhall Corsa-D met de Ford Focus (modeljaar 2004 en modeljaar 2008) op de tweede plaats en de Nissan Qashqai/Qashqai +2 (J10) werd derde. De meest onderhouden lichte bedrijfswagen was de VW Transporter T5 (04-15) die, voor het derde rapport op rij, de eerste plaats behoudt, terwijl de meest onderhouden motorfiets de Honda CBR was.

Meer dan 85.000 garages zijn geabonneerd op de applicaties van Autodata die dit rapport genereren. Wereldwijd waren de top drie van de meest gebruikte Autodata-productmodules Motorolie, Technische specificaties en Nokkenasaandrijving. In totaal hebben technici meer dan 47 miljoen delen van technische informatie via Autodata bekeken.

Top tien auto’s – Nederland

1 Fiat 500/500C (07-)

2 Renault Megane III (B/D/E/K95) (08-17)

3 Opel/Vauxhall Corsa-D (S07)

4 Volkswagen Polo (6R1) (09-14)

5 Renault Twingo II (C/G44) (07-14)

6 Peugeot 206  

7 Renault Clio IV (B/K98) (12-19)

8 Peugeot 207  

9 Peugeot 307  

10 Ford Focus (’11)

Rod Williams, Managing Director van Autodata, merkte op: “Door de voortdurende evolutie van het Autodata-product kunnen we klanten steeds waardevollere technische middelen bieden. Gegevens uit onze uitgebreide wereldwijde database laten ons zien waar de vraag naar content bestaat, zodat we de meest gevraagde en bijgewerkte informatie aan garages kunnen bieden.”

Ga voor een volledig exemplaar van het rapport naar staging.mw.autodata-group.com/corporate/msv

Einde…

Over de gegevens in dit rapport

De in dit rapport gemarkeerde regio’s zijn de 20 landen (21 voor motorfietsen) met het hoogste aantal Autodata-abonnees. Om de meest onderhouden voertuigen te bepalen, hebben we het gebruik van de technische informatie-applicaties van Autodata geanalyseerd van begin april 2019 tot eind september 2019.

Als u van plan bent om informatie in dit rapport te delen of te gebruiken, refereer dan naar (Autodata, 2019) en zorg ervoor dat de inhoud wordt gebruikt in de context van dit rapport. Als u van plan bent om inhoud van dit rapport online te gebruiken, refereer dan naar Autodata en gebruik de link staging.mw.autodata-group.com

Neem voor meer informatie over dit rapport contact op met de auteurs via media@autodata-group.com

Share this article: