Skip to main content
juli 6, 2020

TERUG NAAR NORMAAL? AUTODATA IDENTIFICEERDE ENKELE VEELVOORKOMENDE VOERTUIGPROBLEMEN NA LOCKDOWN

Nu bedrijven weer naar normaal teruggaan, kunnen we veel voertuigen verwachten die gedurende langere tijd geparkeerd hebben gestaan of die tijdens de lockdown slechts korte afstanden hebben afgelegd.

Dit alles leidt tot een toename van het aantal voertuigen dat naar de garage zal moeten wanneer forenzen weer aan het werk gaan. Autodata heeft tijdens de lockdown onvermoeibaar gewerkt om de meest gevraagde informatie te identificeren en te verzamelen zodra er weer voertuigen op de weg mogen. We hebben de voertuigproblemen geïdentificeerd die naar alle waarschijnlijkheid in de garages zullen voorkomen, en hebben deze in de gebruiksvriendelijke werkplaatsapplicatie van Autodata opgenomen zodat u snel en efficiënt de nieuwste probleemoplossingen en technische gegevens kunt vinden.

TOP 5 TE VERWACHTEN PROBLEMEN NA LOCKDOWN

Lege accu‘s: Lege accu‘s zullen een veelvoorkomend probleem zijn wanneer eigenaren voor het eerst in weken hun voertuigen weer starten. Met de module Accu ontkoppelen van Autodata kunt u snel de plaats van de accu vinden, informatie over starten met startkabels en het uitvoeren van een reset, inclusief die voor ramen en zonnedaken.

Inefficiënte airconditioning en geuren: Overmatige vochtigheid of vocht dat zich in een ongebruikt voertuig ophoopt leidt tot schimmel in de filters en leidingen van airco en verwarming, waardoor een onaangename geur ontstaat. Eigenaren zullen misschien ook ontdekken dat hun airconditioningsystemen inefficiënt zijn en aandacht vereisen. Autodata’s Plaats van elektrische componenten zorgt voor een snelle en gemakkelijke diagnose, terwijl informatie over hoeveelheden koelmiddel en compressorolie te vinden is in Technische specificaties.

Achterstallig onderhoud: Omdat eigenaren hun voertuigen niet veel hebben gebruikt, zullen er veel klanten komen met achterstallig onderhoud. Met Autodata kunt u eenvoudig een offerte maken met uitgebreide onderhoudsschema’s, reparatietijden en een offertecalculator met snelle toegang tot checklists voor onderhoud, zodat uw garage efficiënter kan werken.

Waarschuwingslampje storing roetfilter aan: Voertuigen met roetfilters houden niet van korte ritjes. Als er gedurende een lange periode alleen korte ritten zijn gemaakt, zal het roetfilter waarschijnlijk een storing vertonen en moet hij worden gedwongen tot regeneratie. De module Uitlaatgasnabehandeling dieselmotoren van Autodata geeft duidelijke instructies en illustraties over de werking van het systeem en hoe een roetfilterregeneratie moet worden uitgevoerd.

Elektrische storing / Lampen vervangen: Als voertuigen niet worden gebruikt, treden er waarschijnlijk veelvoorkomende elektrische storingen op. Probleemoplossingen en reparatietips van Autodata is een geweldig hulpmiddel voor het vinden van kleine problemen en bespaart diagnosetijd voor garages en voertuigeigenaren. Een ander veel voorkomend probleem is een defecte indicator, koplamp of remlicht. Omdat de nieuwste led-lampen steeds ingewikkelder te vervangen zijn, biedt de module Lampen Vervangen van Autodata nuttige technische informatie voor eenvoudig onderhoud.

ANDERE VEELVOORKOMENDE PROBLEMEN EN OVEREENKOMENDE AUTODATA-MODULES

De online werkplaatsapplicatie van Autodata biedt technici de middelen om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot informatie over een breed scala aan storingen en onderhoudsonderdelen. Zie onze onderstaande tabel voor een snelle lijst met de meest voorkomende problemen en de modules die u als eerste gebruikt bij het diagnosticeren van het probleem of het zoeken naar een oplossing:

VoertuigprobleemAutodata Module
Lege accu‘sAccu ontkoppelen
Lekke/vervormde bandenBandenspanningen / Bandenspanningscontrolesysteem
Geblokkeerd roetfilter (gedwongen regeneratie vereist)Uitlaatgasnabehandeling dieselmotoren
Airconditioning inefficiëntie/geurenAirconditioning / technische gegevens (hoeveelheden koelmiddel)
Remmen lopen aanElektronische parkeerremmen / Remmen nakijken
Afstandsbediening werkt nietSleutelprogrammering
Achterstallig onderhoud van voertuigOnderhoudsschema’s / Onderhoudsindicator / Motorolie
Algemene voertuigproblemenProbleemoplossingen en reparatietips
Elektrische problemen en niet-werkende componentenZekeringen en relais / Plaats van elektrische componenten / Storingscodes
Problemen met externe-/waarschuwingslichten van voertuigLampen vervangen
Share this article: